Teadvusta endale, mis olukorras sul tavaliselt migreen tekib

On see peale pidusid või hoopis tööl stressirohkes olukorras? Või hoopis nädalavahetusel, kui saabub ka pingelangus? Kui sa suudad endale selgeks teha, millal sul enamasti migreen tekib, võiksid teha muudatusi nendes olukordades ja vaadata, kas migreeni teke oli seotud stressi või pingelangusega.

Soolestik korda!

Meie kehas on kõik omavahel seotud ja kui soolestikus on midagi valesti, siis see võib tekitada migreeni. Ehk kui sa koged migreeni ja varem ei ole sa sellega kokku puutunud, tasub uurida, kas sinu soolestikus on kõik nii nagu olema peab.

Kaalulangetus

Ülekaalulistel inimestel on suurem oht kogeda migreeni ja mõningate uuringute kohaselt on nende migreenihood valusamad ja kestavad ka pikemat aega. Kaalulangetus võib aidata migreeni vastu ja ilmselgelt parandab ka üleüldist tervist.

Loobu alkoholist ja kohvist

Kui sina oled üks neist, kes maadleb valusa migreeniga peale pidu, tasuks tõsiselt mõelda kas alkoholist loobumise peale või siis hoopis koguseid vähendada. Kas üks mõnetunnine pidu on tõesti väärt järgmise päeva halba enesetunnet ja migreenihoogu?

Või oled sa harjunud igapäevaselt jooma mitu tassi kohvi. Ka kofeiin on miski, mis osadele inimestele mõjub eriti halvasti ja tekitab kohutavat migreeni. Loobu kohvist järk-järgult kasvõi mõneks ajaks ja vaata, kas tekib muutus.

Allikas: The Sun