Eriti oluline sügisel! Seda tervislikku toitu võiks süüa vähemalt kolmel korral nädalas, aga eestlased seda paraku ei tee
(21)Kui suvisel ajal satub kala eestlaste toidulauale sageli — ringi reisides mekitakse värsket suitsukala, aeg-ajalt grillitakse rasvase liha asemel kergemaid mereande ning valmistatakse ise püütud kala — siis sügise saabudes kisub menüü jälle sea- ja loomaliha poole kaldu. Toitumisterapeut Triin Muiste sõnul on kala tarbimine oluline aga igal aastaajal!
Kuna looduslikku päikesevalgust hakkab jälle vähemaks jääma ning paljude inimeste D-vitamiini vajadus talve saabudes suureneb, tasuks oma menüüsse kolmel korral nädalas ka kalaliha lisada. „Kui toidulaual on parajas koguses kala ja teisi D-vitamiini rohkeid toite, näiteks muna, siis see aitab veidi kompenseerida vähesest päikesevalgusest tulenevat vitamiinipuudust,“ soovitab Muiste.
Kas kala valmistamismeetod mõjutab toitainete sisaldust?