Avaldame mõned head venitused, mida tasuks teha peale igat tööpäeva. Kes iga päev ei viitsi, siis mõned korrad nädalas võiks ikka selle aja leida, see tuleb igati kasuks. Muidu hakkad tulevikus kahetsema, kui valu on juba süvenenud. Milleks kannatada?

Esimeseks venituseks, mida teha, on õla- ja kaelaringid. Mäletad kindlasti nende tegemist kehalise kasvatuse tundidest. Kalluta pea õrnalt ette, siis liiguta pead õrnalt vasakule küljele ja üles tagasi. Korda harjutust mitu korda, hinga sügavalt sisse ja välja ning siis tee sama parema poolega. Õlaringe tasub samuti teha rahulikult sisse ja välja hingates ning ainult nende tegemisele keskenduda.

Ka toolil istudes ja näiteks kontoris olles saab ennast väga edukalt venitada: siruta mõlemad käed üles. Keera kehaga paremale, parem käsi läheb selja taha (võib-olla tooli taha) ja vasak käsi paremale põlvele. Hinga kolm korda sügavalt. Korda ka vasaku poolega.

Veel üheks heaks venitusvormiks on küljevenitus: seisa sirgelt niimoodi, et mõlemad käed on külgedel. Kalluta ülakeha paremale küljele, hoia asendit ja hinga sügavalt. Siis liigu aeglaselt tagasi algasendisse ja korda sama ka teise küljega. Peaksid tundma korralikku venitust oma küljelihastes.

Allikas: PopSugar