Lihtsalt…hinga

Teadlased on teinud kindlaks, et isegi mõned minutid sügavalt sisse- ja väljahingamist aitab oluliselt vähendada viha, depressiooni, pinget ja isegi füüsilist valu. Sügav ja teadlik hingamine on lihtsam viis end koheselt hästi tunda, tegemist on võimalusega teha seda igal ajal ja igas kohas.

Õue!

Väljas liikumisel ja mõõdukal treeningul on suur mõju sinu enesetundele. Teadlased on teinud kindlaks, et juba 10 minut jalutamist värskes õhus aitab sinu vaimse tervisele ja hea enesetunde tekkimisele justkui võluväel kaasa.

Seega kui tunned, et produktiivsus kontorilaua taga on oluliselt langenud, luba endale lühikene jalutuskäik.

Kirjuta end õnnelikuks

Sageli kipume me keskenduma vaid sellele, mis on negatiivne ja hirmutav, jättes nii märkamata kõik hea, mille eest peaksime tänulikud olema.

Kui tunned, et oled pinges ja kipud liialt muretsema, haara paber ja pliiats ning kirjuta üles kõik millega hetkel oma pead vaevad.

Seejärel vaata kirjapandu üle. Millised asjad neist on seda väärt, et su aega ja energiat röövida? Kas nende seas on midagi, mida saaksid muuta? Kui jah, siis mis takistab sul seda tegemast? Kõikide nende vastuste analüüsime aitab sind lähemale rahule ja heaolutundele.

Lõpuks pane kirja kõik need asjad, mis su elus on hästi. Teadlased on teinud kindlaks, et mõtlemine asjadele, mis sinu elus on hästi, ja nende kirja panemine korrastab alateadvust ja aitab jõuda kiiremini heaolutundeni.

Allikas: Psychology Today