Tervise Arengu Instituut rõhutab, et lihatoodete tarbimine võiks olla maksimaalselt 450 grammi ühe nädala kohta (s.t 300 g linnuliha ja kuni 150 g punast liha).

“Viimase toitumisuuringu andmed näitavad aga, et Eestis söövad täiskasvanud naised päevas liha 80-100 grammi ning mehed 120-160 grammi. Paraku sööb iga neljas mees päeva kohta kolmekordse soovitusliku koguse,” sõnas Tagli Pitsi, Tervise Arengu Instituudi toitumise ekspert.

Ka kampaania Taimne Teisipäev tegeleb sellega, et eestlaste toidulaud oleks tasakaalustatum. Seetõttu ongi Taimne Teisipäev võtnud eesmärgiks vähendada eestlaste liigset lihatarbimist ja suurendada taimse toidu osakaalu menüüs. Kampaania teeb ühiskondlikul tasandil koostööd nii toidusektori firmade kui ka koolidega ning julgustab eestlasi vähemalt ühel päeval nädalas taimset toitu eelistama.

“Erinevad uuringud näitavad, et süües vähem liha, on ka palju väiksem tõenäosus haigestuda ohtlikesse ja levinud südame-veresoonkonna haigustesse. Õnneks näeme, et viimasel ajal on eestlaste seas aina rohkem populaarsust kogumas ka taimsed alternatiivid. Toidukaubanduses on kättesaadavaks muutunud palju erinevaid maitsvaid taimseid lihaalternatiive, pihve, burgereid, lihapalle, šnitsleid jne. Taimsest toorainest valmistatud lihatooted on võlunud paljude lihasõprade maitsemeeli,” sõnas Taimse Teisipäeva esindaja Triin Remmelgas.