1. Õpi ennast väärtustama

Selleks, et elada täisväärtuslikult, tuleb õppida endaga elama sellisena nagu sa oled. Rahulolematus iseenda vastu toob alati kibestumust ja meelehärmi. Sa pead õppima ennast rohkem hindama, nägema kõiki häid (füüsilisi ja moraalseid) omadusi, mis sul on ja leidma, milles sina andekas oled ning seda oskust seejärel edasi arendama.

Sa pead õppima tundma iseenda üle uhkust, tundma uhkust ka nende asjade üle, mida sa oled juba korda saatnud ja miks mitte vajadusel kirjutama kõik üles, mis aitab sul paremini õppida end väärtustama.

2. Veeda rohkem aega iseendaga

Aga mitte selleks, et end teistest isoleerida, vaid selleks, et leida iseennast paremini üles ja nautida üksi olemist. Me peame olema üksi aeg-ajalt juba selleks, et laadida oma patareisid täis ja hinnata paremini omaenda seltskonda. See ei tähenda sugugi, et sinust peaks saama parandamatu erak, sa pead õppima tundma üksi olemisest rõõmu ja nautima seda.

3. Õpi end paremini tundma

Ja selle eneseotsingu perioodi jooksul on hea, kui sa õpid end rohkem tundma. Kui sa hakkad aru saama, kes sa tegelikult oled, siis hakkad sa paremini mõistma ka oma suuremaid vajadusi ja soove. Ja sa teed sammu oma vabadusele lähemale.

4. Ära alaväärtusta ennast enam

See, kui sa ei oska ennast väärtustada, kui sa leiad, et sa oled mitte keegi, et sa ei väärigi midagi — on kõigest väärastunud nägemus iseendast. Enamiku ajast seostame me end mõne läbielatud sündmuse ja hingehaavade moonutatud pildiga ja ei usugi, et me oleme midagi enamat.

5. Lepi oma puudustega

Mitte keegi pole täiuslik, sinna ei saa midagi teha. Selle asemel et keskenduda ainult oma puudustele, miks sa ei lepi nendega ja ei võta end sellisena nagu sa oled, isegi kui sulle need ei meeldi. Iga puuduse korral mõtle kahele heale omadusele, mis sul on ja millega sa võiksid neid asendada. Nii lood sa iseendast parima pildi ja hakkad ennast rohkem hindama.

6. Mineviku unustamine

Minevik on osa meist, aga see ei tohi võtta liiga palju ruumi olevikus ega tulevikus. Minevikus elamine ja asjadest kinni hoidmine, mida me muuta ei saa, toob sulle ainult kannatusi. Sa pead enesele halastama ja andeks andma oma eksimused.

7. Enda eest hoolitsemine

Sa pead hakkama iseendasse investeerima ja pakkuma endale parimat ja kõige tähtsamat. Sa pead õppima endale rõõmu tegema täpselt samamoodi nagu ka teistele, ainult nii saad sa tõmmata oma ellu kõike seda, mida sa tõeliselt vajad. Iga kord, kui sa tunned, et sa ei armasta end piisavalt, järgi neid nõuandeid ja kasuta neid. Nii hakkab su elu ruttu muutuma paremuse poole.

Allikas: Kodused Lood