Aasta tagasi, 29. oktoobril end lihtsalt veidi kehvasti. Ootamatult hakkas aga pihta sünnitegevus ja 10 minuga oli laps käes! Nii saidki Erin ja tema elukaaslane Dan Carty ootamatult pisitütre Isla vanemateks. Kuigi Isla alguses ei hinganud, suutis kiirabi telefoni teel vastseid vanemaid rahustada ja juhendada nii, et laps sai vajalikku abi. Tänaseks on Isla terve ja tugev tüdruk.

“See oli šokeeriv kogemus, aga täna ei vahetaks me seda millegi vastu!” rõõmustab kaunis Langmaid oma Instagrami kontol.

Langmaid tunnistab, et tal puudusid kõik rasedusele viitavad sümptomid ja samuti kasutas ta järjepidevalt pille. Tema kehakaalus ei toimunud samuti muutusi, riided läksid endiselt selga. “See kõik on väga veider,” tunnistab naine ka ise. Põhjus, miks Langmaid isegi lapse liigutusi ei tundnud, oli selles, et plantsenta oli eesseinas, mistõttu on lapse liigutused ka emale vähem tunda või üldse mitte tunda.

Kindlasti tekitab palju küsimusi see, kuidas rasedus saab märkamatuks jääda. Arstide sõnul on kolm peamist põhjust just need:

1. Sinu päevad on alati olnud ebaregulaarsed

Kui oled terve elu elanud ebaregulaarse tsükliga ei osakagi sa tähele panna, et midagi võiks valesti olla. Samuti on naisi, kel menstruatsioon kestab edasi ka raseduse ajal.

2. Teed liiga vara rasedustesti

Selleks, et rasedustest saaks näidata õiget tulemust, pead sa seda tegema õigel ajal. Näiteks nädal peale seda kui menstruatsioon on hiljaks jäänud. Rasedustestid reageerivad kooriongonadotropiini (hCg), taseemele uriinis. Kõrgenenud hCg tase viitab rasedusele. Kuid selleks, et testid seda näitaksid, läheb veidikene aega.

Kui enesetunne on testsugune olenemata negatiivsest rasedustestist, tuleks kindla vastuse saamiseks teha ka kordustest.

3. Ignoreerid võimalikke raseduse märke

Tundlikud rinnad, puhitused ja iiveldus — kui tunned neist mõnda märki, tasuks kindlasti teha test. Üldjuhul annab meie keha siiski märku, kuid sageli ei osata või taheta seda tähele panna.

Seega, sa märkad kehas muutusi, mis vihjavad rasedusele isegi siis, kui rasedustest on negatiivne ja menstruatsioon ebakorrapärane, peaksid arsti juurde aja kinni panema.

Allikas: womenshealthmag.com