Mis see Uisupark siis täpsemalt on?

Uisupargi olemuse reedab tegelikult juba ju ka tema nimi. Tegemist on loomulikult liuväljaga, kus igal uisuhuvilisel võimalik uisud jalga tõmmata (uiske saab kohapeal rentida, kui sa juhuslikult neid ise ei oma!) ning teha hästi hooldatud jääl mõned kiiremad tiirud. Erinevalt jäähallidest eristab Uisuparke asjaolu, et need on mõeldud ainult hobiuisutajatele, ning nende jää ei ole jagamiseks sportlastega ¬– ehk siis uisutada saab igal endale sobival kellaajal, mis jääb vahemikku 10-22.00 nii Nõmmel, Mustamäel kui ka Harju tänaval. Ja karta ei tule tavalist sisehallis valitsevat olukorda, kus pool jääd on hõivatud hokipoiste või iluuisutajate poolt.

Kus Uisupargid asuvad?

Uisuparke ja tänu neile võimalust laste, sõprade või töökaaslastega igal kellaajal jääle liuglema minna, leiab Tallinnas kolmes kohas. Neist kahtlemata kõige tuttavam on Harju tänavale Niguliste kiriku kõrvale juba 15. talve järjest kerkiv liuväli. See liuväli on saanud justkui lahutamatu osa talvisest Tallinnast. Umbes nagu jõuluturg Raekoja platsil. Kuid lisaks saab Uisuparki uisutama minna ka Mustamäele ning Nõmmele. Mustamäe Uisupargi võib iga uisuhuviline leida aadressilt Vilde Tee 69 ning Nõmme Uisupargi Nõmme Gümnaasiumi hoovilt. Lisaks võib Mustamäe ja Nõmme Uisuparkidest leida ka imemaitsvate minipannkookide kohviku Kooker. Uisulaenutus tegutseb loomulikult igas Uisupargis ning varustust leidub igale suurusele ning kui paned uisud jalga esmest korda, saad kohapealt ka abivahendid, mis esimese uisutamiskogemuse palju ägedamaks teevad.

Seega, kui pead lugu värskes õhus liikumisest, nautkene spordist ja toredatest kogemustest, tasub sammud seada kiiremas korras endale lähemasse Uisuparki, sest talv ilma uisutamista on umbes sama, mis jõulud ilma hapukapsata.

Uisuparkide kohta saad lisainfot SIIT. Uisupark soovitab osta pääsmed e-poest kontaktivabalt. Sooduskoodiga "uisupark25" on pääsmed e-poes -25% soodsamad. Sooduskood kehtib kuni 31. jaanuar 2021.