Siin on ära toodud tema 6 kuldreeglit, mis võimaldavad elada õnnelikku elu.

1. Õnn on hästi organiseeritud elu

Ja nii ongi. Õnn ei ole teadus, aga õnne on võimalik esile kutsuda ja ligi tõmmata, kui elu on hästi organiseeritud. Tähtis on olla aktiivne, energiline ja omada soovi õnnelik olla ning leida oodatud hingerahu. Need tunded ei tule üleöö, neid peab välja teenima!

2. Ära unusta, et sinu lähedastel on õigus teistsugusele arvamusele kui sinul

Me unustame sageli, et need inimesed, kes meie elu jagavad, ei pea meiega kõiges ühel meelel olema ja uskuma sama, mis meie. Sama kehtib ka meie endi kohta. Me ei pea olema alati nõus oma lähedastega. See on hea, et me võime vahetada erinevaid arvamusi. Inimesed kardavad tihti tundmatut ja see paneb neid tundma, et ainult nendel on õigus. Õpi teisi kuulama ja sa leiad hingerahu, sest siis õpivad ka su lähedased sind kuulama ja sind paremini mõistma.

3. Õpi elama iseendale ja mitte teistele

Sinu õnn ei sõltu teistest. Ilmselt oled sa seda lauset juba kuulnud. Õnn on isiklik ja sõltub ainult sinust, mitte teistest inimestest. Kui tihti laseme me oma tuju ja meeleseisundit mõjutada teistest inimestest, nende probleemidest ja hingeseisundist? Kui sa tahad olla õnnelik, siis ela oma tahtmiste ja tujude järgi.

4. Õpi olema üksi

Oskus olla üksi ja rahulikult mõelda näitab inimese küpsust. Täiskasvanud inimene ei karda üksindust ja talle ei valmista probleemi olla üksi. Ta ei katsu täita üksindust, olles pidevalt kellegi seltsis. Õnn tuleb siis, kui sa oled üksi, et sa mõistaksid iseennast paremini ja õpiksid end armastama.

5. Ole iseenda parim sõber

Kui sa tahad olla õnnelik, siis hakka iseennast kõigepealt väärtustama ja õpi end kuulama. Mitte keegi ei tunne sind paremini kui sina ise. Miks sa siis pöörad nii vähe tähelepanu omaenda mõtetele? Miks sa ei leia aega, et end kuulata ja end maha rahustada ning end väärtustada? Ära oota, et keegi teeks seda sinu asemel: tee seda ise, iseenda heaks.

6. Ole edukas ja viha kaob

Läbikukkumistunne toob tihti kaasa pettumuse ja rahulolematuse ning enesekindluse puuduse. Tihti juhtub, et inimene süüdistab kõiki teisi oma elu pärast, tuues lagedale seiku ka kaugest minevikust. Õpi andestama ja elama rahus. Minevikus ketramine ei too midagi head ja teiste süüdistamine samuti mitte.

Allikas: Kodused Lood