1. Suvalised söömisajad

Uurijad on kindlaks teinud, et inimesed, kes söövad suvalistel kellaaegadel, st kel pole kindlaid eineaegu, võtavad kaalus juurde, sest nende ainevahetus on aeglasem. Arvatakse, et söögiaegadest kinni pidades põletab keha einete vahepeal efektiivsemalt kaloreid.

2. Pestitsiididega mürgitatud toiduained

Pestitsiidides leiduvad mürgid pidurdavad kalorite põletamise protsessi ning seetõttu on sul raskem kaalust alla võtta, ütlevad Kanada teadlased.

3. Kehv uni

Inimesed, kes magavad vähe, on järgmisel päeval uimased ja liiguvad ka vähem, mis tähendab, et nad põletavad vähem kaloreid. Mis veel hullem unepuuduses keha kasutab ka magamise ajal vähem energiat!

4. “Päevad”

Menstruatsiooni ajal kaotab su keha rauda, mistõttu ei saa su lihased piisavalt hapnikku ja sellepärast ainevahetus aeglustub. Et seda vältida, söö päevade ajal rohkem rauarikast toitu, ehk näiteks ube, spinatit ja brokolit.

5. Liiga väikesed portsud

Kui sa ei söö endal kõhtu täis, hakkab su keha energiat kokku hoidma ja kalorite põletamine aeglustub.

6. Istuv töö

20 minutit samas asendis istumist mõjub su ainevahetusele hävitavalt. Seetõttu peaksid iga 15-20 minuti tagant püsti tõusma, ringutama, jalutama ühesõnaga, liikuma.

7. Ajavahe

Reisides teise maailma otsa ajad oma keha segadusse sisseharjunud rütm läheb sassi ning loomulikult kannatab ka su ainevahetus.

8. Kaltsiumipuudus

Kaltsiumikogus su kehas on määrav selles, kas keha säilitab energiat või põletab seda. Kui kaltsiumit on piisavalt, ei pea sa muretsema keha töötab korralikult ja suudab rohkem kaloreid põletada.

9. Vedelikupuudus

Su keha sõltub veest. Kui vett on vähe, põletab keha koguni 2% vähem kaloreid kui normaalses olekus. Seega joo vett!

10. Unustatud hommikusöök

Esiteks kui sa hommikul ei söö, õgid lõunal liiast. Sa annad oma kehale märku, et nüüd tuleb energiat kokku hoida ja seda keha ka teeb. Inimestel, kes hommikuti ei söö, on 4-5 korda suurem oht ülekaaluliseks muutuda kui neil, kes päeva tähtsaimat einet vahele ei jäta.