Motivatsioonipuudus või vajadus töökohta vahetada?

Enne uue töökoha otsimist või eriala vahetuse peale mõtlemist on tähtis selgeks teha, kas tegu on ainult ajutise motivatsioonipuudusega või tõelise probleemiga. Motivatsioonipuudust tuleb kõigil ette. Inimesed väsivad oma tööst. Selleks, et teada saada, kas tegemist on motivatsiooni probleemiga või mitte, küsi endalt:

  1. Kas sulle meeldib töö, mida sa teed?
  2. Miks sa ei tunne ennast enam töö juures hästi?
  3. Mida sa teha saad, et asjad paremini läheksid?

7 märki, mis viitavad sellele, et sa pead töökohta vahetama:

  1. Sul on tunne, et sa tegeled kogu aeg samade asjadega ja midagi ei muutu. Su töö on korduv ja see võtab su energiat ära. Ning see väsimus mõjub halvasti ka su enesetundele ja tujule.
  2. Sa teed kõike automaatselt ja masinlikult. Sinust on saanud robot. Sa teed oma tööd kohusetundest, aga mitte südamega. Sa tunned end iga päev aina vähem seotud oma tööga ja käesolevate projektidega.
  3. Sul on tunne, et su töö on mõttetu. Sa mõtled aina rohkem sellest, et kellelgi pole seda tööd õieti vaja.
  4. Su tööl on halb mõju sinu eraelule. Sa oled koju jõudes väsinud, närviline, ärritunud, masenduses. Sa oled halvas tujus ja elad seda tihti teiste peal välja.
  5. Sa tahaksid minema joosta. Hommikul tahaksid sa parem minna ükskõik kuhu mujale, selle asemel, et tööle minna. Sa ootad ainult tööpäeva lõppu ja hoiad töö juurest eemale nii palju kui võimalik.
  6. Sulle ei meeldi enam see, millega sa tegeled ja sul on tunne, et su töökeskkond ei sobi sulle enam. Töökohustuste täitmine võib sinus tekitada vastumeelsust ja ärritust.
  7. Sa ei tea enam ise ka, miks sa selle töö valisid. Kui keegi peaks sinult küsima, miks sa just selle ameti valisid, siis ei tea sa enam põhjust. Sa tunned ainult suurt tühjust, mis iga päev kasvab.

Allikas: Kodused Lood

Jaga
Kommentaarid