„Oluline on treenida oma aju märkama positiivset - positiivne mõtlemine tõstab meie energiataset, loomingulisust ning produktiivsust kuni 30%. Negatiivset registreerib meie aju iseseisvalt, sellega saab ta väga hästi hakkama, aga positiivse märkamist tuleb teadlikult harjutada,“ ütles Peaasi.ee tegevjuht Anna-Kaisa Oidermaa.

„Samuti on teaduslikult kinnitust leidnud, et huumor vähendab stressi, suurendab psühholoogilist heaolu ning aitab toime tulla stressirohkete sündmustega. Ehk siis naer ongi terviseks!“

Peaasi.ee nõuanded, et see nädal tuleks veelgi õnnelikum:

Aita kedagi. Uuringud näitavad, et teistele heade tegude tegemine mõjub positiivselt ka meie enda enesetundele. Seega tee head: olgu selleks siis tore kompliment kaaslasele või annetus heategevusorganisatsioonile. Vaata, kas saad kellelegi vabatahtlikuna abi pakkuda.

Õpi midagi uut. Leia Youtube’st üks uus asi, mida õppida- näiteks kuidas tantsida? Joonistada? Joodeldada?

Kodune spa õhtu. Kui poest ostetud kehakoorijad otsa on saanud, proovi seda ise teha ja määri end end mõnuga kohvi ja meeseguga – väga mõnus ja värskendav! Või tee endale hoopis jalavanni.

Mediteeri või praktiseeri teadveloleku tehnikaid. Pühenda iga päev 5 minutit sellele, et istud lihtsalt vaikuses ning keskendud hetkele, oma hingamisele, lõhnadele, kehaasendile, mõtetele, tunnetele.

Tee tänulikkuse harjutusi: kirjuta iga päev üles 3 hetke, asjaolu või mõtet, mille eest tunned
tänu; avalda kellelegi tänu, kelle olemasolu oled pidanud enesest mõistetavaks; kirjuta kellelegi kiri siira tänuga.

Vaata head filmi, loe raamatut või tee käsitööd – mis iganes sulle rahulolu pakub.

Istuta taimi, korrasta enda ümbrust.