Kohe peale ärkamist soovitatakse ära juua klaasike vett, seejärel oodata 45 minutit enne kui sööma asud. Samuti tuleks juua pool tundi, enne igat söögikorda 1 klaas vett, söömise kõrvale aga vett juua ei tohiks.

1. Vesi puhastab keha mürkainetest ja toksiinidest
Piisava vee joomine parandab seedimist ja kiirendab neerude tööd. Pakkudes oma kehale kohe ärgates vett, aitad sa organismil paremini funktsioneerida ja tõhusamalt vabaneda mürkainetest.

2. Parandab ainevahetust
Vee joomine ergutab termogeneesi ja seega paremat energia kulutamist. Lisaks sellele võrdub kiirem ainevahetus kiirema seedimisega.

3. Soodustab kaalu kaotust
Mitmed uuringud kinnitavad, et vee joomine võimaldab põletada rutem kaloreid ja vähendab näljatunnet. Vee joomine enne iga söögikorda, aitab sul tunda rutem täiskõhutunnet ja takistab ülesöömist.

4. Leevendab kõrvetisi
Kõrvetised on põhjustatud mao liighappelisusest. Mitmed uuringud on näidanud, et ainult klaasitäis vett suudab muuta mao pH tasakaalu. Juues vett hommikul tühjale kõhule, lahustad sa maomahla happelisuse ja valmistad mao normaalselt funktsioneerima eesolevaks päevaks.

5. Ilusa naha ja säravate juuste heaks
Naha kuivus põhjustab kortsude teket ja enneaegset vananemist. Hommikune vee joomine tagab naha niiskustasakaalu ja seeläbi ka kaunima jume.
Kui sa ei joo piisavalt vett, siis kaotavad ka sinu juuksed vedelikku ja muutuvad kuivaks, hapraks ja tuhmiks. Hommikune vee joomine parandab juuste välimust.

6. Tugevdab immuunsust
Tühja kõhu peale vee joomine aitab puhastada ja tasakaalustada lümfisüsteemi ja tugevdada see läbi ka immuunsust. Tugevam immuunsus kaitseb sind erinevate viiruste ja bakterite eest.

allikas: Kodused Lood