Mõni harjub kellakeeramisega mõne päevaga, teisel kulub selleks rohkem aega. Kuidas aga kiiresti kaotatud tunniga harjuda?

1. Harjuta keha juba varem

Nädal enne kella edasi keeramist tasub 15 kuni 30 minutit tavapärasest ajast varem magama minna. Sedasi on keha paremini harjunud “kaduva” tunniga. Kuigi täna see teadmine meid enam ei aita, siis sügiseks tasub see meeles pidada!

2. Jää enda päevakava juurde

Söö, treeni ja maga kindlatel aegadel. See aitab kellakeeramist lihtsamalt taluda. Lisaks püüa hommikust päikest - see teeb su vaimule head.

3. Ära tee pikki uinakuid

Kuigi sind võivad tänasest alates ahvatleda keskpäevased uinakud, siis proovi seda siiski mitte teha. Nimelt võivad pikad uinakud takistada uinumist õhtul.

Sedasi vähkred aga kaua voodis ning oled hommikul unetu. Kui siiski pead väikese uinaku tegema, siis tee seda päeva esimeses pooles ning piirdu 20 minutiga.

4. Väldi kohvi ja alkoholi

Ära joo kofeiiniga või alkoholiga jooke neli kuni kuus tundi enne uinumist. Alkohol ei lase sul sügavalt magada, kofeiin annab teadupäraselt aga energiat ning takistab uinumist.

Loo endale unehügieen.

See tähendab endale rutiini loomist, mis aitab sul uinuda ja sügavalt magada. Näiteks pole mõistlik vahetult enne uinumist trenni teha, kuna keha kõrgem temperatuur ei lase nii lihtsalt uinuda.

Pane oma telefon, arvuti või tahvelarvuti pisut enne uneaega eemale. Elektroonika stimuleerib su aju ja ei lase melatoniinil ehk unehormoonil tekkida.

Mõistlik on lugeda enne uinumist raamatut, mille tegevus ei pane sind varaste hommikutundideni põnevusest lugema.