1. Söö rohkem köögivilju

Juurviljad sisaldavad palju vitamiine, kiudaineid, antioksüdante ja mineraale ja on kõigele lisaks ka madala kalorisisaldusega. Jälgi, et pool sinu toidutaldrikust oleks täidetud juurviljadega.

2. Söö regulaarselt

Söö vähemalt neli korda päevas ja pane paika kindlad söömisajad, et toidukorrad oleks päeva peale võrdselt jaotatud. Neljas toidukord võiks olla lihtsalt vahepala, mitte täistoidukord. Kui sööd regulaarselt kindla aja tagant, väldid tühja kõhu tunnet ja ei hakka külmkapist näksimist otsima.

3. Väldi poolfabrikaate

Söö puhast toitu ja vaheta töödeldud toidud värske alternatiivi vastu. Söö kausitäis putru või müslit võileiva asemel, vaheta küpsised juurviljade ja näiteks hummuse vastu.

4. Söö rohkem kiudaineid

Proovi täisteratooteid, juurvilju ja puuvilju ning ube ja kikerherneid. Need aitavad kõhu täis ja seedimise korras hoida.

5. Tarbi rohkem taimset

Esiteks on see hea keskkonnale, aga sel on imeline mõju ka sinu ümbermõõdule.

6. Joo rohkem vett

Oled seda ilmselt tuhandeid kordi kuulnud, aga sel on oma põhjus: vee joomisel on sinu tervisele mitmeid eeliseid. Keha vajab vett ja vee joomine aitab ära hoida ülesöömist ja kiirendab ainevahetust. Väidetavalt peaks naised jooma päevas 2,7 liitrit vett ja mehed 3,7.

7. Ära tarbi alkoholi

Alkoholi sisaldavad joogid on kaloririkkad ja alkohol kahjustab sinu tervist.

8. Ole füüsiliselt aktiivne

Mis siis, et treeningsaalid suletud on, pane soojalt riidesse ja tee kõnni- või jooksutiir.