Tõeliselt tervisliku energiapommi, rohkesti kaaliumit ja foolhapet sisaldava avokaado viljaliha muudab kergesti värvi.
Pruuniks tõmbumise vältimiseks võiks viljalihale piserdada pisut sidrunimahla.

Miks tasub avokaado oma toidulauale tuua?

Avokaado on üks toitainerikkamaid puuvilju ning selle tervisele kasulikud omadused on vaieldamatud.

Näiteks sisaldab see väike roheline vili Avokaadi B6, C, E vitamiine, kaaliumi ja fooliohapet, mis on iseäranis oluline rasedatele ja lastele. Juba grammike avokaadot sisaldab 60 protsenti rohkem kaaliumi kui banaan. Taimepõhised toidud, sealhulgas avokaadod, sisaldavad fütokemikaale, mis kaitsevad organismi, eriti vähktõve ja südamehaiguste vastu.

Avokaado on rikas tähtsa antioksüdandi glutatiooni suhtes, mis võitleb vananemist ja kroonilisi haigusi soodustavate vabade radikaalidega.

Avokaadost on praeguseks saanud üks eliittoite, mida soovitavad nii meedikud kui toitumisspetsialistid. See on toiduainet, mis toetab tervislikku eluviisi, heaolu ning vormis püsimist.

Loe hiljem
Jaga
Kommentaarid