1. Su ainevahetus harjus uute söömisharjumustega ära ja muutus aeglasemaks

Vähem süües saab keha aru, et ta saab vähem energiat. Keha kohaneb selle uue olukorraga ja põletab puhkeajal vähem kaloreid. Inimesed arvavad, et kaalu kaotamiseks tuleb süüa vähem. Tegelikult see ei vasta alati tõele. Vähem süües hakkab põhiainevahetus põletama vähem kaloreid puhkeajal.

2. Sa sööd liiga palju peale treeningut

Spordiga alustades on kõige levinum viga see, et ei pöörata tähelepanu treeningujärgsele söömisele. Tihti me arvame, et oleme piisavalt pingutanud ja võime sellepärast rohkem süüa. Sageli aga ülehindame me treeningu jooksul põletatud kalorite hulka ja sööme rohkem, kui kulutasime. Ja selle tõttu kaal püsib ega lange. Treeningu järel on tähtis küll süüa, aga mitte liiga palju.

3. Sa ei joo piisavalt vett

Vee joomine on väga tähtis. Mitmed erinevad uuringud on tõestanud, et 10 klaasi vee joomine päevas aitab aastas kaotada 3 kilo. Vee joomine aitab edukalt võidelda ka dehüdreerumise vastu.

4. Sa ei maga piisavalt

Uni on samuti tähtis kaalu kaotamise juures. Arvatakse, et seitsme tunnise magamise ajal põletame me keskmiselt 315 kalorit. Seega, kui sa ei maga piisavalt, põletad sa vähem kaloreid. Ja mida vähem sa magad, seda suurem on su söögiisu, sest ebapiisava une korral tõuseb kahe hormooni — greliini ja leptiini tootmine, mis reguleerivad söögiisu.

5. Sa sööd liiga vähe kiudaineid

Sellest on palju räägitud, et kiudained on väga vajalikud selleks, et kaal langeks. Kiudained reguleerivad seedimist ja tekitavad täiskõhutunde.

6. Sa sööd liiga vähe

Kui sa oled endale seadnud liiga äärmuslikud piirangud, võid sa ühel hetkel murduda ja süüa valimatult kõike.

Allikas: Kodused Lood

Jaga
Kommentaarid