1. Edamame oad

Need sojaoad on täis kiudaineid, häid rasvu ja isoflavoone. Isoflavoonid on kasulikud siis, kui naine kogeb menopausi. Need aitavad kuumahoogude vastu.

2. Lehtkapsas

Need rohelised lehekesed sisaldavad palju K-vitamiini, mis töötab koos kaltsiumi ja D-vitamiinidega, et hoida luid tugevana. Lehtkapsas sisaldab ka palju A-vitamiini ja C-vitamiini.

3. Spargel

Peotäis sparglit ja kolmandik päevasest K-vitamiini vajadusest on täidetud. Sparglis on ka folaadid, mis aitavad rasedatel naistel tulevase beebi sünnidefekte ennetada.

4. Oad

Ubades on palju valku ja kiudaineid. Ubade söömine aitab vererõhku ja veresuhkrut kontrolli all hoida.

5. Greip

Greibis on flavanoidid, mis on südamele head. Apelsinil on samasugused omadused, aga need sisaldavad rohkem suhkrut.

6. Marjad

Marjad sisaldavad flavanoide ja antioksüdante, mis hoiavad aju töös. Lisaks sisaldavad nad C-vitamiini, mis aitab su naha pingul ja siledana hoida.

7. Maitsestamata jogurt

Mida vanemaks saad, seda rohkem kaltsiumit vajad. Jogurtis on seda palju.

8. Sardiinid

Sardiinides on palju tervislikke rasvu, D-vitamiini ja kaltsiumit. Nende söömine aitab parandada rinnapiimakvaliteeti ja neis kalades on vähem elavhõbedat kui teistes.

9. Kreeka pähklid

Pähklites sisalduvad tervislikud rasvad aitavad ennetada vähki. Puista neid jogurti peale — kaks kärbest ühe hoobiga.

10. Avokaado

Jah, need sisaldavad palju rasva, aga häid rasvu! Uuringud on näidanud, et avokaado tarbimine aitab kaitsta silmi ja nahka.

11. Bataat

Vask, kiudained, B6-vitamiin, kaalium, raud — neid kõiki leidub maguskartulis küllaga.

12. Spinat

Spinati söömine aitab vähendada riski, et sul kujuneb välja dementsus või mõni südamehaigus. Spinat on silmadele hea ja aitab vältida ka kortsude teket.

Allikas: WebMD