Roosid
Selleks, et roosid vaasis hästi püsiksid tuleks neile pandud vesi eelnevalt keeta või seista lasta. Samuti tuleks enne lillede vette panemist eemaldada roosi okkad ja lehed, et need ära ei vettiks ja seeläbi vaasivee kvaliteeti ei vähendaks.

Lisaks tuleks enne vaasi asetamist roosidele teha diagonaallõige, et lill paremini vett kätte saaks. Vett vahetada kord päevas ja iga kord tuleks uuendada ka lillevarre lõiget.

Tulp
Tulbi puhul tuleb eelkõige jälgida seda, et vesi vaasist otsa ei saaks, sest tulp on suure januga lill, samas kui vett tuleks talle panna pigem vähe, sest muidu vajuvad lilled kiirelt longu.
Piisab ca 5 cm, lisaks peaks olema vesi külm ning enne vaasi asetamist tuleks eemaldada ka enamik lehti, et need vees roiskuma ei hakkaks.

Enne vaasi asetamist tuleks tuleks väike jupp terava noaga horisontaalselt tulbi varrelt ära lõigata ja seda protseduuri tuleks korrata iga kord kui vett vahetad. Võimalusel tuleks tulpe hoida eemal ka päikesevalgusest.

Nartsissid

Kevadlilledele kohaselt ei seisa nartsissid vaasis väga pikalt, kuid õigesti nende eest hoolt kandes saab seda ilusat aega veidigi pikemaks venitada.

Nartsiss soovib jahedat vett ja jahedat ruumi kindlasti ka seda, et enne vaasi panekut varrele horisontaalselt jupp maha võetakse. Lisaks tuleks nartsissid hoida alati eraldi vaasis, mitte panna teistega ühte, sest nartsissid eritavad lima, mis teiste lillede säilimisaega veelgi võivad lühendada.
Nii võivad nartsissid vaasis vastu pidada lausa viis päeva.