Miks allergiad kurguvalu põhjustavad ja mida sellisel juhul ette võtta?

Kui sul on allergiad, reageerib immuunsüsteem nii, et laseb välja histamiini ja kemikaale, mis omakorda põhjustavad allergiatele omaseid sümptomeid. Paljude jaoks tähendab see kinnist või jooksvat nina ja võib juhtuda, et lima voolab kurku ja ärritab kurku. Tavaliselt on see eriti tuntav hommikuti ärgates.

Kinnise nina puhul tuleb hingata läbi suu ja see võib kurgus ebamugavustunnet tekitada.

Loomulikult ei tekita kõik allergiad kõigile inimestele ühiselt kurguvalu, vaid mõjutavad kõiki erinevalt.

Põhilised allergiasümptomid on kinnine nina, nohu, sügelevad silmad, aevastamine, köha, peavalu, väsimus. On vähetõenäoline, et allergia puhul vaid üks eelnimetatud sümtomitest esineb ehk siis, kui tunned vaid kurguvalu, on tõenäoliselt tegemist mingisuguse muu seisundiga, mitte allergiaga.

Tavalise külmetuse ja allergia eristamine võib olla keeruline. Allergiad kestavad pikemalt, nädalaid kuni kuid. Tavaline külmetus kestab tavaliselt kaks nädalat. Külmetushaiguse korral võib esineda ka lihasvalu ja palavikku. Kui allergia ei tekita kuskile just põletikku, ei tohiks palavikku allergia puhul esineda.

Kui allergiad sulle kurguvalu, leiad leevendust erinevates allergiaravimitest, soolaveest, ninaspreidest, meest. Tõsisemate sümptomite puhul tuleks konsulteerida arstiga.