Kui asjad olid kirjas, mediteeris ta ja hingas rahulolematusesse ja vaikusest kerkis üles üks sõna — praegu. Ta sai aru, et kui panna vahele sõna “praegu”, kaob ka pinge — ta on praegu vallaline, toitub praegu ebatervislikult, praegu elab Kopli üürikorteris ja on praegu sellises rahalises seisus. “Nii asja vaadates sain aru, et pean olema endaga leebem ja aru saama, et kõik siin elus on periood perioodi järel — sõna “praegu” oli esimene samm, saamaks olevikuga rahusse,” räägib ta.

Elu on peegel ja millele tähelepanu pöörad, see võimendub

Dalí Getter Karat selgitab, et mis sinust välja kiirgub, seda saad ka peegeldusena vastu. Kuhu oma tähelepanu pöörad, see suureneb ja mida endast välja kiirgad, seda saad ka vastu. Kui sinust kiirgab välja rahulolematu energia, pöörad tähelepanu sellele, millega sa rahul ei ole ning see omakorda võimendub ja saab energiat juurde. “Ma sain aru, et kui ma võitlen olevikuga, siis pööran tähelepanu negatiivsusele ning annan sellele energiat juurde. See oli täielik nõiaring, mille ma iseendale kogemata lõin,” räägib ta.

Kui tahame edasi liikuda, on oluline teha olevikuga rahu ning samal ajal pöörata tähelepanu asjadele, mida sa tahad. Mitte midagi ei muutu paremaks, kui pöörad tähelepanu asjadele, mida sa ei taha. Samas ignoreerides need asjad suurenevad ja tahavad aina enam tähelepanu saada.

Negatiivseid tundeid tekitavaid asju tasub märgata ning küsida, mida neil on sulle õpetada, mis sõnum neid sulle on. Selliseid asju elus ei maksa ignoreerida, aga ka mitte jääda neisse kinni. “Tee nendega rahu, saada neile armastust, pane neile vahele sõna “praegu” ja tee oma olevikus olevate asjadega rahu,” soovitab Dalí Getter Karat.

Harjutus, kuidas teha oma olevikuga rahu

  • Tee nimekiri kõigist asjadest, millega sa olevikus rahul ei ole.
  • Pane sinna juurde sõna “praegu”.
  • Tunneta, kuidas läheb kergemaks.
  • Hakka kõiki punkte ükshaaval läbi käima, nii et sa tunnetad, et teed nendega rahu, ütle näiteks: “Ma teen sellega rahu. Ma tean, et see on praegu nii ja ma tahan paremat.”
  • Kirjuta nimekirja juurde, kuidas sa tahaksid, et asjad oleksid.


Dalí Getter Karat korraldab juunikuus 30-päevast õnnelikkuse väljakutset, kus osalejad pühendavad ühe kuu õnnele, et muuta terve oma ülejäänud elu õnnelikumaks.