Jagame Sinuga täna Fitlap.ee toitumiskava toitumisnõustaja poolt koostatud marinaadiretsepte.

-Apelsini-sojamarinaadis kana grillitud köögiviljade ja küüslauguleivaga

Vaja läheb:

  • 110 g broilerikoivatükke
  • 45 g rukkileiba
  • 4 g õli
  • 40 g maitsestamata jogurtit (rasva 2,6%)
  • 80 g paprikat
  • 80 g šampinjone
  • 100 g suvikõrvitsat
  • 5 g mett
  • 30 g punast sibulat
  • küüslauguküünt
  • tšillipipart
  • sojakastet
  • soola
  • apelsinikoort ja mahla

Valmistamine:

  • Võid kana marineerida paar tundi, kuid võimalusel pane see marinaadi jube eelmisel päeval, nii jääb lihale tugevam maitse!
  • Sega kokku õli, mesi, sojakaste (portsu kohta 1 spl), riivitud apelsinikoor, purustatud küüslauk (jäta väike tükike leivale hõõrumiseks), tšillipipar ja veidike soola (arvesta, et ka sojakaste on soolane). Pigista juurde apelsinimahla (portsu kohta ca 1 spl).
  • Aseta kanakoivatükid marinaadi sisse ning sega korralikult läbi. Pane külmikusse maitsestuma kuni 24 tunniks.
  • Puhasta paprika ja koori sibul.
  • Lõika suvikõrvits ca 0,5 cm paksusteks viiludeks ning paprika ja sibul suuremateks tükkideks.
  • Poolita šampinjonid.
  • Võta kana marinaadist välja ja aseta grillile.
  • Pane köögiviljad kana marinaadi sisse ja sega korralikult läbi. Seejärel torka köögiviljad vaheldumisi grilltikule ja aseta grillile.
  • Lõika leib tükkideks ning grilli kergelt mõlemalt poolt. Seejärel hõõru leib küüslauguküünega üle. (Võid soovi korral leiba ka lihtsalt niisama kõrvale süüa.)
  • Sega jogurt soola ja meelepäraste ürtidega.
  • Serveeri grillitud kana köögiviljade, küüslauguleiva ja jogurtikastmega.


Mustikamarinaadis kana kartuli ja värske salatiga

Vaja läheb:

  • 105 g broilerikintsuliha
  • 175 g kartulit (koorega)
  • 3 g õli
  • 3 g võid (rasva 82%)
  • 5 g mett
  • 30 g mustikaid
  • 50 g rediseid
  • 50 g lehtsalatit
  • 50 g värsket kurki
  • pipart
  • soola
  • valge veini äädikat (soovi korral)
  • steviat (soovi korral)

Valmistamine:

  • Võid kana marineerida paar tundi, kuid võimalusel pane see marinaadi juba eelmisel päeval, siis jääb lihale tugevam maitse.
  • Vajuta mustikad kahvliga veidi puruks ning sega juurde mesi ja õli. Vala kaussi või säilituskarpi ning lisa sool ja pipar, sega korralikult.
  • Aseta kanakintsuliha (pole vaja väiksemaks lõigata) marinaadi sisse, sega korralikult ja vajuta kana põhja, et see oleks võimalikult palju marinaadiga kaetud. Aseta külmikusse kuni 24 tunniks maitsestuma.
  • Keeda kartul koorega peaaegu valmis.
  • Lõika kartulile pikkupidi suur sälk sisse ning aseta sinna tükike võid. Maitsesta soola ja meelepäraste ürtidega.
  • Keera kartul fooliumisse ning pane lõkkesse küpsema.
  • Rebi kaussi lehtsalat, viiluta juurde kurk ja redis. Maitsesta soola, pipra, tilgakese valge veini äädikaga ning soovi korral lisa ka veidi steviat.
  • Grilli kana.
  • Serveeri grillitud kanakintsuliha lõkkekartuli ja värske salatiga.


Kui soovid endale personaalset toitumiskava, siis tasuta toitumiskava 3 päevaks saad SIIT.