Suurem väsimus

Palavus puudutab otseselt meie väsimuse taset, sest väga palavate ilmadega tõuseb ka kehatemperatuur. Nüüd peab organism kulutama lisaenergiat selleks, et kehatemperatuuri reguleerida. See omakorda põhjustabki väsimustunde, peavalusid ja võib mõnikord kaasa tuua lausa iivelduse.
Higistamisega kaotatud soolakogused tekitavad vererõhu langust. Selle kompenseerimiseks oleks hea segada natuke soola oma veepudeli sisse või osta poest mineraalidega rikastatud joogivett.

Sportlikud võimed kahanevad

Kui väljas on üle 30 kraadi, siis ära loodagi, et suudad rekordeid püstitada, sest sellisel ajal ei ole tavaliselt keegi oma parimas füüsilises vormis. Ka taastumine võtab rohkem aega ning on täiesti normaalne, kui sa ei jaksa isegi nii kiiresti kõndida kui tavaliselt.

Söögiisu kadu

Tegelikult ei ole meil väiksem söögiisu, vaid lihtsalt keha ei vaja nii palju kaloreid tänu kõrgetele temperatuuridele. Seega kaasneb soov süüa kergemat toitu. Talveperioodil aga põletab keha rohkem kaloreid selleks, et sooja hoida ning seega tõuseb ka söögiisu.
Miks? Kehal on rohkem tegemist kehatemperatuuri alandamisega kui söögi peale mõtlemisega. Ta väldib seega liigseid pingutusi, mille sisse käivad söömine ja seedimine.

Milliseid reegleid peab järgima palavate ilmadega?

- Joo enne, kui sul tekib janu. Joo väikestes kogustes kogu päeva jooksul ja joo jooke, mis on toatemperatuuril.

- Väldi spordi tegemist ja treenimist päeva kõige palavamal ajal.

- Võta rohkem aega taastumiseks peale treeningut.

- Söö palju aed- ja puuvilju, mis sisaldavad rohkel vett.

Oleme emotsionaalsemad

Kui temperatuurid püsivad kõrgel, mõjutavad need ka meie tuju. Me higistame rohkem ja tunneme end ebamugavalt. Loomulikult tänu sellele ärritume me ka kiiremini ning saame vihaseks tühiste asjade pärast.

Libiido langus

Kevadine päike pigem kütab kirgi, väga palavad ilmad jälle mõjuvad libiidole pärssivalt. Kui väljas on üle 30 kraadi sooja, ei taha keegi midagi aktiivset teha ja seda isegi linade vahel. Õues olev temperatuur mõjutab meie füüsilist vormi ja see toob kaasa libiido hetkelise languse.

allikas: Kodused Lood