Kui peaks aga juhtuma, et on juba kord liiale mindud, siis õnneks on nippe, mis aitavad ära hoida järgmisel hommikul pohmelli teket.

Mida sul tuleb teha ENNE?

Joo piisavalt vett.

Vähemalt 1 liiter. Veelgi parem, kui sa segad alkoholi puuviljamahlaga, siis on sul suurem võimalus, et järgmisel hommikul peavalu ei teki. Puuviljamahl sisaldab fruktoosi, tegemist on loodusliku suhkruga, mis soodustab alkoholi ümber töötlemist maksa poolt ning väljutamist.

Söö mett.

Mesi sisaldab kõige rohkem fruktoosi. Võta 1 - 2 lusikatäit mett, nii toetad sa oma ära vaevatud organismi ning saad energiat.

Kõrvetiste vältimiseks aitab artišokk.

Enne magama heitmist võta 1 g paratsetamooli.

Just nimelt peaks seda tegema enne, sest hommikul võttes ei ole ta enam nii tõhus.

Mida sul tuleb teha PÄRAST?

Kui sa oled kasutusele võtnud kõik ettevaatusabinõud, siis sul ei tohiks peavalu tekkida järgmisel päeval. Aga kunagi ei saa päris kindel olla. Seega, mis aitab pohmelli vastu?

Joo vett. Palju vett. Isegi, kui sa ei taha. Sest alkohol viib vedelikku sinu organismist välja. Alkohol on diureetilise toimega ja võib mõne tunniga (ja kõigest paari klaasi alkohoolse joogiga) viia mitu liitrit vedelikku kehast välja. Seega pole sul vaja kauem nuputada selle üle, miks sul pea valutab ning sinu maks, mis töötleb alkoholi, muutes seda toksiliseks ühendiks (atseetaldehüüd), ei aita ka olukorra paranemisele kaasa.

Ära võta kihisevat aspiriini!

Sest see võib su gastriiti ehk maolimaskesta põletikku veelgi hullemaks muuta ja põhjustada maohaavandi teket.

Söö soolast puljongit ja maga palju.

Joo mahla!

Siinkohal tuleks aga vältida liiga hapusid mahlu nagu apelsinimahl. Tee samuti kummeli- ja piparmünditeed. Hea valik on tomatimahl, mis sisaldab mineraalsoolasid ja teeb sulle head.

allikas: Kodused Lood