“Keskmine Eesti mees on 25–35-aastane, kaalub 80–85 kilogrammi vahel, kehaliselt keskmiselt aktiivne ehk teeb kaks treeningut nädalas. Söögivalik piirdub vaid kartuli, liha ja kastmega, heal juhul on taldriku servas paar rohelist lehekest, mis tavaliselt jäävad söömata,” kirjeldab ta sadu sarnaseid algusi. Harjumust rohelist kraami süüa pole, mehed suhtuvad köögiviljadesse endiselt tõrjuvalt, teevad salati üle nalja ja usuvad, et köögiviljade söömine teeb mehed nõrgaks. Tegelikult peab köögiviljade osakaal olema kartuli ja liha arvelt märkimisväärselt suurem, et kaal stabiilselt langema saada. Need täidavad lisaks kõigele kasulikule ka hästi kõhtu.

“Meie tavapärane arusaam veganist  – ja selline oli ka minu arvamus kunagi  – on selline imekõhn halli nahavärviga väetikene, kes veedab enamiku päevast mediteerides ning lõhnab lillkapsa järele,” muigab Gert, kes on olnud vegan juba neli aastat ning kummutanud karnivooride väite, et kui köögivilju rohkem süüa, siis ei saa ju muskleid ka.

Kuidas see lugu Sind end tundma pani?

Rõõmsana
Üllatunult
Targemalt
Ükskõikselt
Kurvana
Vihasena
Jaga
Kommentaarid