1. Sa ei söö piisavalt tervislikke rasvu

Kui soovid paar kilo kaotada, on esimene samm liigse rasva söömine lõpetada. Kuid kui jätad oma menüüst välja ka tervislikud rasvad, võid seda tehes hoopis kaalus juurde võtta ning mõned nahaprobleemid võivad hoopis süveneda. Kui su keha ei saa piisavalt oomega-3- ja -6-rasvhappeid, võib see põhjustada põletikku ja punne nahal.

2. Kasutad liiga karme kehakoorijaid

Koorimine võib aidata kananahast küll lahti saada, kuid liiga tugevatoimeliste kehakoorijate kasutamine teeb asja hoopis hullemaks. Karedad tükid koorijates ärritavad nahka ning panevad selle sügelema ja kooruma. Otsi endale õrnalt kooriv toode.

3. Käid liiga kuuma duši all

Kuumad dušid pole küll kananaha põhjustajateks, kuid võivad olemasolevat probleemi hullemaks muuta. Samuti eemaldab liiga pikalt duši all mõnulemine nahast loomulikud õlid ning jätab selle kuivaks ja ärritunuks. Pigem võta lühikesi soojasid vanne ja tupsuta pärast nahk õrnalt kuivaks.

4. Tarbid liiga palju piimatooteid

Enamus meist tarbib päeva jooksul parajas koguses piimatooteid, kuid ole siiski ettevaatlik, et sa üle normi ei manustaks. Paljudel tekib ajaga laktoositalumatus, mida põhjustab talumatus teatud proteiini vastu, mida leidub piimatoodetes.

Et kananahast lahti saada on soovitatav mõneks ajaks (vähemalt kuueks nädalaks) piimatooted kõrvale jätta ja nende asemel näiteks taimset piima tarbida.

5. Kasutad lõhnastatud seepe

Kananahk on põhjustatud keratiini liigsest kogunemisest pooridesse, seetõttu võivad lõhnastatud nahahooldustooted seda veel hullemaks muuta. Su lemmikseep võib küll lõhnata nagu roosiaed, kuid suure tõenäosusega peitub selles tehislikke lõhnaaineid, mis ummistavad su poore ja põhjustavad põletikke.

6. Kannad liiga kitsaid riideid

Liiga pingul olevad riided ei ole head mitmete põhjuste tõttu ja üheks neist on asjaolu, et need võivad põhjustada nahalöövet ja kananaha hullemaks muuta. Liibuvad riided ei lase nahal hingata ning ärritavad seda.

Proovi kanda rohkem vabalt langevaid rõivaid ja kanna riideid, mis on tehtud nahasõbralikust materjalist nagu puuvill.

Allikas: Brightside

Jaga
Kommentaarid