Tähtis on meeles pidada, et tupeeritise värv muutub su hormoonide tasemest sõltuvalt, ehk menstruaaltsükli vältel. Kuid kui valge eritis hakkab lõhnama imelikult või näeb välja teistsugune, võib see tähendada, et sul on üks järgmistest ravi vajavatest seisunditest.

Tupeseen

Tupeseene sümptomina näeb su voolus välja nagu kodujuust. Sellele viitavad näitajad on veel põletav valu urineerimise ja seksi ajal, valu ning sügelus vagiinas, häbeme punetus ja paistetus. Tupeseent saab enamasti kodus ravida apteegi käsimüügis olevate seenevastaste kreemidega. Kuid kui pärmseente infektsioon mõne päeva jooksul ei kao, pead võib-olla pöörduma arsti poole, kes suudab pakkuda tugevamat ravimit.

Varajane rasedus

Kui paned tähele silmnähtavat muutust eritises, võib see viidata rasedusele. Kohe pärast munaraku viljastamist paksenevad tupe seinad, mis võib põhjustada täiendavat voolust. Raseduse sümptomiteks on veel paisunud rinnad, iiveldustunne, kõhuvalud ja väsimus.

Bakteriaalne vaginoos

Bakteriaalne vaginoos on tavaline tupeinfektsioon, mis põhjustab tugeva kalalõhnaga halli või valget eritist. See juhtub siis, kui tupes olevad kahjulikud bakterid kasvavad liiga arvukalt ja ületavad normaalseid tervislikke baktereid. Sellele viitavad veel sügelus ja valu urineerides.

Suguhaigused

Mõned suguhaigused, mis võivad põhjustada ebanormaalset tupevoolust, on trihhomonoos, gonorröa ja klamüüdia. Samuti põhjustavad suguhaigused valusid ja sügelust suguorganitel. Kui kahtlustad suguhaigust, on tähtis arsti poole pöörduda.

Kiimas olek

Kui tunned end seksuaalselt erutatuna, suureneb verevool tuppe, mis tekitab täiendavat voolust. Erutusest tekkinud vedelik on läbipaistev, kuid võib tavalise eritisega seguneda ja värvi muuta.

Allikas: Insider

Jaga
Kommentaarid