Toitumisnõustaja Teele Tederi hinnangul on veider, kuidas inimestel on raske võtta 100% vastutust iseenda keha eest.

„Muud valikud teeme väga teadlikult: kus me töötame, mis autoga sõidame, kuhu puhkama läheme, kellega koos elame ja nii edasi. Aga toit on jäänud kuidagi tagaplaanile. Näen väga palju seda, kuidas näiteks kontoris inimestel tihti tuleb sekundiga meelde, et kõht on tühi. Kuid selleks hetkeks on asjad juba liiga kaugele läinud ja valikute tegemisel kaldutakse halbadele radadele. Ka toidu puhul peaks olema planeerimist rohkem, inimesed võtma vastutuse,” leiab toitumisnõustaja.

Üks, mis on Tederi sõnul ka selge, on see, et inimesed alahindavad toitu ja eriti seda, kui palju tegelikult süüakse, mis koguseid ning mis kalorimahte.

„Ka mina olen kaalunud kunagi palju rohkem, kui peaks, ja pannud tähele, kui suuri koguseid toitu olen võimeline sööma. Kõige paremini võttis tänase inimese ja toidu suhte kokku kulturist Ott Kiivikas oma viimases raamatus, kus ta ütleb, et toidust on meile saanud meelelahutus. Me ei söö tihti enam selle pärast, milleks toit on loodud, vaid selleks, et end premeerida või veeta lõbus õhtu sõpradega grillilauas. Minu küsimus on see, et kas peab kogu aeg midagi sööma, iga tegevuse juures midagi nosima,” arutleb Teder.

Nälja vastu toitainerikka Reztarti batooniga või tervisejoogiga

Üks võimalus oma nälga – just seda ootamatult tulnud nälga, mis enamasti nõuab enda kustutamiseks midagi väga suhkru- või süsivesikurikast – kustutada on vaadata mõne tervisliku vahepala poole. Enamasti on neis peidus palju selliseid toitaineid, mis lubavad meil jätkata aktiivset tegevust, samal ajal tõstmata meie kaalu.

Reztarti batoon on võimalus kustutada nälga, kuid ka täiesti aus viis kehakaalu kontrollimiseks, et saavutada tervislik kehakaal. Ning ma rõhutan just, et tervislik, mitte ideaalkaal,” mainib toitumisnõustaja.

Sisuliselt on turul kolme tüüpi batoone: valgubatoonid, erinevad magusad batoonid, kus magusust annab dattel või rosin, ja erinevad šokolaadibatoonid. Rootsist pärit Reztart batoonid on Tederi hinnangul suutnud ühendada endas esimesed kaks ehk olla valgurikkad, samas pakkuda kiudaineid ja anda ka piisav kogus magusust, et veresuhkur normaliseerida.

„Minu teada selliseid mitu ühes batoone rohkem Eestis turul ei ole. Reztarti batoonid suudavad kenasti anda igale inimesele vajaliku kvaliteetse energialaengu ja toitained, et jõuda edasi toimetada, kuid ka selleks, et jõuaks selle järgmise päris toidukorrani,” selgitab Teder.

NB! Sooduskood REZTART22 annab kodulehelt tellides -22% kõikidelt toodetelt ja tasuta transpordi! Uuri lähemalt Reztart batoonide kohta kodulehelt www.reztart.ee!

Kuula „Elustiili” saadet Delfi Tasku kanalist:

1x
00:00


Jaga
Kommentaarid