Menstruatsiooni ajal võib krampide tekkimist soodustada kofeiin, – nagu näiteks kohv, tee või karboniseeritud jook – mida paljud tarbivad igapäevaselt.

Krambid on põhjustatud emaka kokkutõmbumisest. Kontraktsioonide ajal võib emakas takistada lähedal asuvaid veresooni, mis katkestab hapniku voolu. Tulemuseks on krambid. Kofeiin piirab samuti verevoolu, mispärast tekitab see hullemaid krampe menstruatsiooni ajal.

Ühe uuringu kohaselt on kofeiini tarvitamine suur riskitegur ka harvaesinevate või ebaregulaarsete menstruatsioonide korral. Huvitaval kombel leiti uuringus, et šokolaad kaitseb siiski menstruatsioonieelsete sümptomite eest.

Oluline on märkida, et kofeiin mõjutab inimesi erinevalt. Nii et kui üks inimene võib olla tundlik ühe kohvi suhtes, siis teine võib seda juua mitu päeva ilma tüsistusteta. Kuid kofeiini on siiski seostatud ka selliste sümptomitega nagu unehäired, peavalud, ärevus ja südamepekslemine. Niisiis, kui tunned midagi ebatavalist – ja kui sul esinevad menstruatsioonivalud – tasub proovida kofeiini tarbimise vähendamist.

Allikas: Health Digest

Jaga
Kommentaarid