Ära räägi söömise ajal

Täis suuga rääkimine ei ole ainult halb lauakomme, vaid see võib kaasa aidata ka puhitustele. Inimestel on kalduvus süües rääkida, mille tõttu neelavad nad liigselt õhku alla. See toob kaasa gaaside kogunemise kehas, mis põhjustab puhitustunnet.

Söö aeglaselt

Liiga kiire söömine on veel üks harjumus, mis sunnib liigset õhku alla neelama. Võta aega toidu põhjalikuks närimiseks, kuna see mitte ainult ei aita vältida gaasipeetust, vaid muudab ka seedimise lihtsamaks.

Väldi karboniseeritud jooke

Gaseeritud joogid nagu sooda ja isegi mullivesi võivad põhjustada puhitust. Kõrvalmärkusena tuleks vältida jookide joomist kõrrega, kuna nii kipume rohkem õhku neelama.

Mine jalutuskäigule

Kuigi pärast suurt sööki võib tekkida soov toolile vajuda, proovige selle asemel kiirkõndi teha. See aitab stimuleerida kogunenud gaase läbi sinu seedetrakti.

Vähenda naatriumi tarbimist

Me kõik teame, et liiga palju naatriumi või soola sisaldav dieet ei ole meile mitmel põhjusel hea. Üks neist on see, et see võib põhjustada veepeetust, mis põhjustab puhitust. Vähenda liiga soolaste toitude tarbimist ja väldi töödeldud toitu, kuna need on eriti kõrge naatriumisisaldusega.

Vähenda rasvaste toitude tarbimist

Praetud toit ja muud rasvarikkad toidud stimuleerivad seedetrakti kokkutõmbeid, mis aeglustavad seedimist. See toob kaasa ebamugava täistunde ja märgatava n-ö toidubeebi. Pähkleid ja avokaadosid võib küll süüa, kuid neist saadavad tervislikud rasvad aitavad samuti kaasa kõhupuhituse tekkele, nii et ka neid ei tasuks liiga suurte portsjonitena süüa.

Allikas: Girlstyle