Kui on eriline sündmus tulemas, haarad käe ilmselt pitsiliste aluspükste suunas, kuid paraku ärritavad sellised materjalid tundlikku nahka. See kehtib eriti siis, kui kannad seda tüüpi aluspesu pikka aega ja ei vaheta materjali. Parim aluspesukangas on puuvill, mis laseb hingata ja tõmbab niiskuse nahalt eemale. Puuvill on ka mugav ja üks odavamaid valikuid. Sünteetilistest materjalidest – nagu näiteks elastikust ja nailonist – tasuks samuti eemale hoida.

Lisaks materjalile võib liiga kitsas aluspesu põhjustada hõõrdumist ja ärritust. Kui eelistad kanda kitsaid riideid, võiks aluspesu olla pisut suurem. See ei pea olema kottis, kuid see ei tohiks jätta ka nahale jälgi.

Samuti aluspesu regulaarne vahetamine on ülioluline. Kui sa pole päeva jooksul higistanud, võid aluspükse veel maksimaalselt ühe päeva kanda, kuid sellesse tasuks siiski pigem kriitiliselt suhtuda. Nimelt niiskuse kogunemise tõttu võib aluspükstesse tekkida bakterid, mis võivad põhjustavad selliseid probleeme nagu pärmseente infektsioonid ja lööbed.

Allikas: Health Digest

Jaga
Kommentaarid