Sa ei vähenda enda trennis käimist
Jah, trenn on imeline kingitus vaimsele tervisele. Kuid kui viirus kimbutab, tasuks pigem puhkust võtta. Kui on näiteks nohu või kerge ninakinnisus, on veel normaalse trenni intensiivsus kerge kuni mõõdukas. Kui aga palavik juba platsis, ei tohiks kohe kindlasti trenni teha ja tasuks puhata.

Ütled iseendale, et sa ei ole haige
Enamik on vist silmitsi seisnud olukorraga, kus suurem osa haigusest on seljatatud, kuid tilkuv nina ja pidev köhimine ei taha kuskile minna. Ent tööd on vaja teha, mistõttu veenad iseennast, et oled hullema osa haigusest seljatanud ning enam pole miskit viga. Lõpeta see teesklemine! Sinu keha teab kõige paremini – kuula seda ja anna endale puhkust, muidu teed endale veel nii karuteene ja oled varsti jälle siruli maas.

Unega koonerdamine
Ebapiisav uni võib vähendada immuunsüsteemi funktsiooni ja pikendada külmetushaigustest taastumist. Seega on uni ja puhkamine üks parimaid ravimeid. Samuti on piisav uni väga oluline külmetuse ennetamiseks. Ühes kliinilises uuringus oli inimestel, kes magasid öösel alla viie tunni, peaaegu kolm korda suurem tõenäosus külmetushaigustesse haigestuda kui neil, kes magasid üle seitsme tunni.

Paari kokteili nautimine
Unusta müüt, et alkohol tapab kõik mikroobid. Alkohol pärsib otseselt sinu immuunsüsteemi ja kipub organismi dehüdreerima, andes seega immuunsüsteemile löögi ja pikendab niimoodi sinu haigust. Alkohol võib samuti häirida sinu und, mis on taaskord taastumise oluline osa.

Stress
Sress ja haigus koos on katastroofi retsept. Stress võib pikendada haigust ja taastumist stressihormoonide tootmise tõttu, mis võivad mõjutada immuunsüsteemi. Proovi võimalikult palju puhata ja tegele tegevustega, mis sind rahustavad. Näiteks mediteeri, mängi oma lemmikloomaga, loe raamatut või vaata filme, et leevendada stressi ja anda kehale aega paranemiseks.

Allikas: Real Simple