Aitab parandada seedimist

Joo hommikul esimese asjana sooja sidrunivett, see eelkõige aitab parandada sinu seedimist. 2016. aasta uuring Gastroenterology Nursingis toetab väidet, et soe või isegi kuum sidrunivesi aitab sooltel olevaid jäätmeid paremini eemaldada. Selles uuringus osalejad jõid 200 milliliitrit vett temperatuuril 37 kraadi. Vee soe temperatuur aitas toitu ja jääkaineid soolestikust läbi viia, stimuleerides peristaltikat, mida tuntakse ka lihaste kontraktsioonidena.

Hoiab ära neerukivide teket

Umbes 12% maailma elanikkonnast kannatab neerukivide all. Sümptomiteks on krambid, seljavalu, veri uriinis, kuseteede infektsioonid ja uriinivoolu ummistus. Tihti on võib tekkida ka iiveldus või oksendamine. Kuigi arstid suudavad valu leevendada, ei ole neerukivide vastu ravi, seega on ennetamine hädavajalik. Proovi lisada oma veele jääkuubikute asemel külmutatud sidrunit, et anda värvi ja maitset. Lisa jahedama ilmaga kuuma vette sidrunit ja mett. Need joogid aitavad võidelda neerukivide vastu tänu sidruni tsitruselisele koostisele.

Parandab naha välimust

C-vitamiin on naha tervise jaoks ülioluline. Ajakirjas Food Chemistry avaldatud 2016. aasta uuring näitas tsitrusviljamahla ja selle C-vitamiini omaduste positiivset mõju nahale suukaudse allaneelamise ja manustamise kaudu. Teadlased leidsid, et tsitruselistel põhinev mahlasegu võib vähendada naharakkude kahjustusi, vähendada naha paksust, tõkestada kortsude teket ja parandada kortsude väljanägemist. Lisaks näitab keedetud sidrunivee kasutamine uuringus, et C-vitamiin võib peatada naha enneaegset vananemist ja avaldada pikaajalist positiivset mõju naha tervisele.

Allikas: Health Digest

Jaga
Kommentaarid