Sama arvas ka 31aastane Veronica Cannady, kes jagab allikas The Sun üht head nõksu, kuidas avokaado kodustes tingimustes kiiremini valmima saada. Ja tal on varuks üks hea nipp ka nende jaoks, kes ei taha korraga tervet avokaadot ära süüa, kuid ei soovi seda ka raisku lasta, sest poolik avokaado kipub kiirelt riknema, kui seda lihtsalt õhu käes hoida.

"Et avokaado kiiremini küpseks saaks, vajad lihtsalt pruuni paberkotti. Pane avokaado sinna sisse ja aseta kott koos viljadega kuskile pimedasse kohta, näiteks mikrolaineahju või tavalisse ahju (ära soojenda midagi samal ajal, kui kott avokaadodega seal on). Umbes kahe päeva pärast on avokaadod valmis lahti lõikamiseks ja söömiseks."

Kuidas see toimib? Avokaadod sisaldavad taimehormooni etüleeni, mis aitab taimedel küpseda, ja kui avokaado on nii-öelda suletud ruumis ja valguse eest peidus, toimub protsess tavalisest kiiremini. Sama lugu on ka toorete banaanidega – pane banaan paberkotti ja valguse eest peitu ning juba paari päeva möödudes saad nautida küpset vilja.

Aga mida teha ülejäänud pooliku avokaadoga? Kuna avokaado on üpris rammus, eelistavad inimesed tihtipeale korraga ainult pool ära süüa. Ülejäänud poolik avokaado pista veeklaasiga külmkappi – Veronica sõnul püsib see niimoodi ideaalselt värskena vähemalt üks-kaks päeva. Lihtsalt õhu käes seistes läheks see mõne tunniga riknema.