Naba kogub higi ja mustust meie elustiili ja riiete kaudu ning seepärast võib tekkida sinna infektsioon, kui seda korralikult ei pese. Kui naba eritab valget, kollakat või pruuni eritist, siis võib seal infektsioon juba olla.

Doktor Rajan Karan jagas TikTokis teavet naba võimest valmistada looduslikke "juveele", mis tekivad olukorras, kus naba pikemat aega ei pesta. Arst vastas naisele, kelle sõnul tunnistas tema mees, et pole oma naba kunagi puhastanud ja kui naine seda puhastama hakkas, siis oli see mehele haiget teinud.

Naine rääkis detailselt, kuidas ta nabas aina kaevas ja kaevas, otsides rohkem mustust ja lõpuks tõmbas sealt nabakivi välja.

Doktor selgitas, et kui naba pikalt pesemata on, siis kogunevad higi, surnud naharakud, õli, riidekanga tükid ja bakterid kokku ja võivad kivistuda omfaliidiks ehk nabakiviks. Kõige tõenäolisemalt tekivadki need halva hügieeniga inimestel, aga ka neil, kel sügav naba, kes ülekaalulised või kel naba piirkond väga karvane.

Eksperdid on leidnud, et nabas leidub tuhandeid baktereid, puhtamatel nabadel umbes 29 erinevat liiki ja teistel kuni lausa 107 liiki.

Allikas: The Sun

Jaga
Kommentaarid