1. Pane tähele asju, millest oled välja kasvanud, kuid mille külge siiski klammerdud

See punkt ei käi kohe kindlasti vaid garderoobi kohta. Tee selgeks, mis on need asjad või inimesed, kelle külge klammerdud, kuigi nad ei aita sinu tuleviku eesmärke saavutada ja on pigem takistuseks.

2. Püüa iseend kõrvalt kuulata, kuidas enda ümber olevatest inimestest räägid

Oled sa mõelnud, kuidas sa teiste jaoks kõlad? Tundud sa toetav ja õnnelik või hoopis pahur ja kade? Viis, kuidas teised sind näevad, on tegelikult peegeldus sinu olekust ja tunnetest. Enesearmastuse saavutamiseks räägi endast positiivses võtmes.

3. Kuula, kuidas teised inimesed sinu ümber asjadest räägivad

Jälgi, kuidas sinu lähedased käituvad ja milline nende suhtumine inimestesse ja olukordadesse tundub. Oma kasvu ja vaimse tervise heaolu saavutamiseks peaksid eemale hoidma inimestest, kes sind ei toeta, pidevalt kõige üle kaeblevad või teisi edu korral mõnitavad.

4. Leia üks positiivne omadus iga inimese juures, kelle vastu oled kiindunud olnud

See ülesanne võib olla üks keerukamatest, kuid sel viisil saad lahti lasta vihast või süütundest, mis sul võibolla mõne inimese vastu sisimas tekkinud.

5. Tee vahet sellel, mida tahad ja mida pead tegema

Tihtipeale tuleb ette olukordi, kus teed midagi lihtsalt seepärast, et teised sinu ümber tahavad või eeldavad, et sa seda teed. Kui sa midagi aga tõeliselt soovid ja tahad, siis ei peatu sa enne, kui selle saad.

6. Tunnista neid asju elus, mida tahad parandada, ning lase süütundest lahti ja ole aus

Sa ei tohiks tunda end halvasti, et soovid olla tervislikum, rahaliselt kindlustatum, tähendusrikkas suhtes või hoopis vallaline. Peaksid end halvasti tundma vaid siis, kui endale soovitud asju keelad.

Allikas: Thought Catalog