Lõhenenud huuled

Kui keha veetase on madal, siis hakkab selle tagajärjel nahk kiskuma. Muutusi on sageli näha kõigepealt just lõhenenud huulte pealt. Tegu võib olla vedelikupuudusega, sest huulte lõhenemist tekitab just dehüdratatsioon ja kuiv õhk.

Tume uriin

Liiga tumedat värvi uriin on märk sellest, et sa ei joo piisavalt vett. Neerudel pole piisavalt vedelikku toksiinide väljutamiseks. Uriini tume värv võib olla tingitud ka punaste marjade või aedviljade söömisest. Samuti võib see viidata maksahäiretele.

Kõhukinnisus

Dehüdratatsioon võib tekitada kõhukinnisust. Vähene vee joomine muudab väljaheite tahkemaks ja raskendab seedimist. Vee joomine tagab parema ja kiirema seedetöö.

Kortsud ja kuiv nahk

Naha vananemine on kortsude tekke eest vastutav. Madal veetase organismis aga ainult kiirendab seda nähtust. Nagu öeldakse, peegeldab nahk tervise seisukorda. Kui sa ei joo piisavalt vett, siis on seda sinu naha pealt näha. Sul tekib rohkem kortse ja su nahk muutub kuivaks. Vesi on see, mis tagab naha niisutatuse ja aitab ennetada / siluda kortse. Joo piisavalt vett ja niisuta oma nahka spetsiaalsete hooldusvahenditega. Naha pealmine kiht, mis saab kõige rohkem kannatada, muutub taas elastsemaks.

Kaalutõus

Kui sul on viimasel ajal kaalu juurde tulnud, siis võib-olla ei joo sa piisavalt vett. Nii nälja kui janu puhul aktiveerub sama ajutsoon, sest aju ei oska vahet teha sellel, kas sul on kõht tühi või vaevab sind joogijanu. Vee joomine aitab ka kiirendada ainevahetust, mis võimaldab omakorda kulutada rohkem kaloreid. Õpi oma keha kuulama, et teha vahet, millal sul on janu ja millal kõht tühi.

Neerukivid ja põiepõletik

Vedeliku puudus võib tekitada ka tõsisemaid terviseprobleeme. Neerukivid tekivad uriinisoolade ladestumisest. Neerukivid võivad ummistada kusejuha, tekitada põletikku ja veritsust. Veepuudus ainult suurendab seda riski. Kohe esimese kahtluse korral (valu alaseljas ja sage pissihäda, valulik urineerimine) tuleb hakata rohkem vett jooma. Samuti on tõhusaks looduslikuks ravimiks jõhvikamahl.

Peavalu

Peavalu võib tekkida liiga vähese vee joomise tagajärjel. Madal veetase tähendab ka madalamat hapnikutaset. Ja see tekitab peavalusid, pearinglust, mõnikord suurt väsimust ja halba tuju.

Väsimus

Väiksemgi töö nõuab suuri pingutusi. Kui kehas pole piisavalt vett, siis jääb puudu vajalikust kütusest, et normaalselt funktsioneerida. Ja selle tagajärjel tekib suur väsimus.

Liigestevalu

Vesi on mingil määral õli liigeste kohal olevate kõhrede jaoks, tagades liigeste normaalse funktsioneerimise. Kui vedelikku on kehas vähe, siis tekivad kõhres kulumissümptomid ja iga liigutus tekitab hõõrumist. Piisava koguse vee joomine aitab selle vastu. Aga pigem võiks vältida suhkrurikkaid jooke.

Nõrgem immuunsus

Vesi aitab kehal toksiine väljutada, vähendab vähi, südameinfarkti ja neeruprobleemide ohtu. Veevaeguse puhul nõrgeneb keha ja sellega ka immuunsus. Madal vedelikutase võib tekitada väsimust, neerukive, kõhukinnisust ja isegi depressiooni. Selle kõige vastu aitab ainult regulaarne vee joomine.

Allikas: Kodused Lood

Jaga
Kommentaarid