Artikkel pani arvamust avaldama ka Naisteka lugejad. Avaldame lugeja, kasutajanimega Ponksu, kommentaari, kes jagab artikli all oma arvamust:

"Jääb täiesti arusaamatuks - et MIKS peaks üks mees või naine üldse omama monopoli oma elukaaslase vajaduste rahuldamise üle?

Kui mul omal puudub huvi remontida mu naise autot, siis on ju loomulik, et ta oma vajaduse võimalikult kvaliteetselt rahuldatud saaks. Me ei saa seda vajadust jätta pikalt rahuldamata. Sama on hingamise või selja pesemise või soengu sättimise või muude toimingutega, mis meid heal juhul õnnelikuks teevad aga ilma milleta me tihti väga kaua toime ei tule. Kui mu naisel on vajadus minust rohkema kehalise läheduse järele, kui mul omal jaksu või aega või huvi on, siis ma ju oma naist armastades tahan, et tal oleks hea olla ja tema vajadused saaksid rahuldatud. Siis tuleb sellest ideaalis väga palju oma vahel rääkides, need vajaduste asjad paika saada ja leida lahendus, mis mõlemaid osapooli rahuldab.

Kui üks pool teise vajadusi eirab, siis on ikkagi parem lahendus leida naisel või mehel kasvõi salaja oma vajaduste rahuldamise võimalus. Osad mehed pole õppinud ennast ise rahuldama ja seks teiste naistega on ehk neil ainus võimalus mitte lõpetada eesnäärme vähiga, mida esineb meestel sagedamini, kui emakakaela- ja rinnavähki kokku. Regulaarse orgasmi korral on see risk kordades väiksem, näitavad uuringud.

Me peaksime praktiliselt rõõmu tundma, et meie lähedastel on teistega seksimise tõttu vaimne ja füüsiline tervis korras.

Sama on kindlasti ka naiste seksi vajadustega. Regulaarne seks on meie tervise seisukohast sama oluline kui söömine, liikumine, uni või kasvõi hingamine. Me peaksime praktiliselt rõõmu tundma, et meie lähedastel on teistega seksimise tõttu vaimne ja füüsiline tervis korras. Kui meil on nii usalduslik suhe, et nad oma naudinguid meiega jagavad (kas samas ruumis, piltide, video või juttude vahendusel), siis me peaksime sellest vaid siirast heameelt tundma, et meie armastatud inimesel oli võimalus mõnusat seksi nautida.

Armukadedus tekib peamiselt siiski sellest, kui üks pool tunneb end ebakindlalt, sest pole olnud võimalust piisavalt avatult rääkida nendel väga keerukatel teemadel (näiteks üks pool eirab teise poole vajadusi ja arvab, et kui sellest ei räägita, siis probleem kaob või kuidagi iseenesest laheneb...). Tihti ei räägita, sest ühiskondlikult on mingi tobe ootus, et paar võib seksida vaid teineteisega. Tegelikult toob meie elukaaslase kõrvalsuhe ka meie vahelisse suhtesse värskendust, sest see konkurents toob meie ajju tagasi neid aineid, mis seal aastate jooksul lausa kadunud või vähenenud on.

Tegelikult toob meie elukaaslase kõrvalsuhe ka meie vahelisse suhtesse värskendust.

Tugev suhe on siiski vaid neil pikaajalistel paaridel, kes on need teemad korralikult läbi rääkinud ja häbenemata ja süütundeta jagavad kõrvalsuhete naudinguid (kas swingeritena, kellel on selleks tihti väga täpsed reeglid kokku lepitud või on ühel poolel või mõlemal kerged kõrvalsuhted). Täiesti tobe on see levinud komme, et väga-väga olulise, seksi vajaduse rahuldamise pärast hakatakse abielu lahutama ja oma laste turvaline elu ja aastakümnete pikkune tulevane läbikäimine ära rikutakse. Vanemad peaksid pigem ka lastele õpetama, kuidas oma seksuaaltervis ja paari vaimne tervis korras hoida ka siis, kui on ühel poolel teisest suurem seksivajadus.

Juhuslik partner on küll põnev nö uus raamat, mida sirvida või ka pikemalt lugeda, aga oma vana hea harjunud partner on reeglina üle kõige.

Lapsed on alati õnnelikud, kui neid ei kasutata mingi kättemaksu vahendina või ei sunnita mingis täiesti mõttetus suhete klaarimises ühte nö poolt valima. Nii mehed kui naised naudivad täiega oma enesekindla partneri antud vabadust ka teise naise või mehega seksi nautida ja sellist partnerit nii naljalt keegi ei vaheta välja. Enamasti nauditakse oma kallist kaasat seetõttu veel rohkem, kui on olemas süütundest vaba võimalus ka teisi proovida. Seks on siiski mitte sooloesitus vaid meeskonna töö, mis vajab pikka kokku harjutamist. Juhuslik partner on küll põnev nö uus raamat, mida sirvida või ka pikemalt lugeda, aga oma vana hea harjunud partner on reeglina üle kõige. Tema teab täpselt kõiki nuppe, ida õigel ajal vajutada. Võib käia läbi palju huvitavaid sadamaid kogu maailmas, aga kodusadam jääb ikka kõige armsamaks.

Täiesti vale oleks samas ka ainult oma kodusadama muulide vahel loksuda, kui tegelikult su hing (meile looduse poolt ette kodeeritud programmikiht) sind merel tõmbab."

Armas lugeja, avalda arvamust, mida Sina sellest seisukohast arvad?