Meditsiini ja biomeditsiini kraadiga mees jagas TikToki videos kahe uuringuga sama arvamust, kus lükati ümber müüt, et sõrmede ragistamine artriiti põhjustab. Samas avaldas ta, et kui oled selle harjumuse armastaja, siis pead leppima, et hilisemas eas võib sinu haardejõud olla palju väiksem. Seega ära ole üllatunud, kui moosipurkide avamisel abi vajama hakkad.

Sõrmi tõmmates sel viisil, et need ragisevad, muudad luudevahelise ruumi suuremaks ning see ala imeb liigeste sidemed sisse ja tekitab samal ajal gaasimulle. Teadlane tõi ka näitena välja uuringu arstist, kes ragistas vasaku käe sõrmi 50 aastat ja tulemuseks ei ole artriidi mõttes paremal ja vasakul käel mingit vahet, aga selge on see, et ühe inimese tulemused pole piisavad, et suuri järeldusi teha.

Teises uuringus osales aga 300 sõrmi ragistavat inimest, kes olid harjumusega kimpus juba 35 aastat ning peale kõiki aastaid polnud jällegi artriidiga probleeme, aga liigesed olid paistes ning haardetugevus kätes oli umbes veerand sellest, mis tegelikult peaks olema.

Postitatud videot on vaadanud pea 600 tuhat inimest ning kommentaarides tänavad vaatajad arsti selle levinud müüdi purustamise eest.

Allikas: Daily Mail

Jaga
Kommentaarid