Tuleb välja, et selleks abistavaks ja kõigile kättesaadavaks vahendiks on ingver.
"Ingver toob välja naha loomuliku sära ja pleegitab isegi eaga tekkinud pigmendilaike. Võta värske ingverijuur, koori ja riivi ning kanna õrnalt masseerides nahale. Hoia mõni minut, seejärel loputa."

Kas teadsid?

Pigmendilaike on mitut sorti: tedretähnid, läätslaigud ja melasmid. Melasma ongi see, mis naistele kõige enam meelehärmi tekitab. 90 protsendil juhtudest tekib see 20-40 aastastel naistel, jättes inetud pruunid laigud just näo piirkonda, peamiselt otsmikule, põskedele, ülahuule kohale ning ilma välise sekkumiseta need näolt enam nõus lahkuma ei ole.

Pigmendilaigud nahal ei ole kahjulikud, kuid oma välimusest hooliva naise võivad need õnnetuks teha küll.

Miks tekivad pigmendilaigud?

Probleemi täpset põhjust ei teata, kuid tavaliselt on see seotud naiste hormonaalsete muutustega — laike tekib kõige sagedamini raseduse ajal või rasedusvastaste tablettide võtmise ajal. Samuti on üheks suurimaks pigmendilaikude tekitajaks päikesekiirgus ning oma roll on ka geneetilisel eelsoodumusel. Lisaks võivad pigmendilaikude teket soodustada teatud mehhaanilised hoolitsused (laserhoolitusused, keemiline koorimine) või reaktsioonid kosmeetikale. Ka mõned ravimid ja haigused võivad luua soodsad tingimused pigmendilaikude tekkeks.

Jaga
Kommentaarid