Kui kasutad liiga sageli šampooni, võid kahjustada oma juukseid ja peanahka

Kuigi mõned asjad nagu hammaste harjamine peab kuuluma igapäevasesse rutiini, juhivad arstid siiski tähelepanu sellele, et liiga sage juuste pesemine võib pikemas perspektiivis teha rohkem kahju kui kasu. Igapäevane šampooni kasutamine võib eemaldada teie juustest loomuliku oskuse kaitsta neid murdumise ja peanaha kuivamise eest.

"Juuksed toodavad naturaalset õli ja šampoon on emulgaator, mis püüab kinni liigse rasu, mustuse ja tootejäägid, mida seejärel loputate, et juukseid puhastada," ütles dermatoloogia dotsent Angela Lamb.

Kui tihti siis juukseid pesta? Selleks pole maagilist numbrit. Enamik inimesi kipub pesema juukseid šampooniga iga kahe kuni kolme päeva tagant. Siiski mainis arst, et on märke, mis näitavad, et on aeg juukseid pesta – olenemata, mitu päeva on viimasest pesust möödas. "Kui juuksed on silmnähtavalt rasused, peanahk sügeleb või mustuse tõttu ketendab, siis tasuks kindlasti juukseid pesta," märkis arst.

Samuti tahtis arst ära mainida, et paraku on olemas väike grupp inimesi, kellel võib olla vajadust pesta juukseid iga päev. See hõlmab neid, kes treenivad ja higistavad väga sageli, on õlise peanahaga, väga õhukeste juustega või kes elavad väga niiskes kohas.

Allikas: Best Life