Võta aega mitte millelegi mõtlemisele

Mine jalutama ilma telefonita ja lase enda mõtetel lihtsalt rännata. Niimoodi on keha aktiivne, kuid mõtted liiguvad vabalt ringi. Ka kodus olles tasuks aeg-ajalt televiisori ja telefoni käest panna, sest ehkki kui keha lõõgastub, töötab aju ikkagi täisvõimsusega.

Ole avatud meelega

Selle asemel, et keskenduda intensiivselt ainult enda valdkonnale, omanda mõni uus oskus, mine reisile, suhtle inimestega, kes teevad asju teistmoodi kui sina. Uuringud näitavad, et silmaringi avardamine avardab ka sinu mõtlemist ja aitab leida uuenduslikke lahendusi. Muide üliõpilased, kes käivad semestri ajal teises riigis õppimas, muutuvad sealt tuleneva kogemuse tõttu loovamaks.

Leia rohkem aega lõbutsemiseks ja mängimiseks

Mängi oma koera (või mõne muu koduloomaga) või lastega. Liitu mõne huviringiga või spordiklubiga. Uuringud näitavad, et mäng võib positiivset meeleolu tõstes aidata meil olla mitte ainult õnnelikumad, vaid ka leidlikumad. Seega võta see üks päev, kus sa ei tee tööd ja tegele intellektuaalselt vähem nõudlikumate tegevustega. Niimoodi avad ligipääsu enda loovusele.

Kokkuvõttes palun lõpeta enda pidev piitsutamine, kui sa ei tee tööd või ei ole piisavalt „produktiivne”. Aja võtmine, lõõgastumine ja lihtsalt olemine on kriitilise tähtsusega tegevused, kui soovid olla loominguline ja õnnelik.

Allikas: Psychology Today