Miks? Põhjus on lihtne- et ära hoida seedeprobleeme ja kaalutõusu. Lõunasöögiajale peaks jätma vähemalt 35 minutit, kõige parem oleks, kui su lõunapaus kestab 50 minutit.

Lõunasöök peaks koosnema kolmest etapist: esimene etapp on lõdvestumine ja lõunasöögiks valmistumine. Spetsialistide sõnul on oluline tunda ennast rahulikuna söömise ajal, mitte olla pinges ega mõtelda oma probleemidele, ainult sel viisil saab seedesüsteem kõige optimaalselt oma funktsioone täita.

Söömine ise võiks aega võtta keskmiselt 25- 30 minutit, kindlasti tuleks võtta piisavalt aega toidu mälumiseks. Sest ei maksa ära unustada, et seedimine algab juba suust. Mida vähem sa toitu mälud, seda rohkem peab magu sinu eest tööd ära tegema seda seda pikem on seedimisprotsess, mis omakorda kutsub esile väsimustunde. Korralikult toitu mäludes sellist probleemi ei teki, kõht saab rutem täis ja pealelõunal ei teki isu näksimise järele.

Ja kõige lõpetuseks oleks hea minna kõndima veerand tundi selleks, et parandada vereringet. Tänu sellele ei tunne sa raskustunnet peale söömist ja ei teki ka unisust.

allikas: Kodused Lood