Kuid siin tasuks meeles pidada, et on üks väga suur viga, mis suurendab juuste väljalangemist. Ameerika dermatoloogide akadeemia (AAD) andmetel on 50–100 juuksekarva kaotamine päeva jooksul täiesti normaalne. Kuid kuuma vee kasutamine juuste pesemiseks võib neid numbreid suurendada, nõrgestades juukseid ning põhjustades aja jooksul rohkem juuste väljalangemist.

"Kuum vesi võib kahjustada juustes olevaid keratiinivalke. Kuum vesi eemaldab peanaha looduslikud õlid, mis muudavad juuksed väga kuivaks ja nõrgaks, mis põhjustab nende katkemist," ütleb kuulsuste juuksestilist Mark Townsend.

Pese juukseid leige veega, kuid loputa neid jaheda veega

Kuum ja aurav dušš võib olla sinu zen-i hetk pika päeva alguses või lõpus. Kuid nii lõõgastav kui see ka pole, siis juuksepesu ajaks on parem see nupp madalamaks keerata. "Soe või leige vesi sobib ideaalselt juuste pesemiseks, kuna see vesi on piisavalt soe, et aidata peanahal olevad looduslikud õlid ära sulatada, ilma et see peanahka liigselt kooriks ja kuivataks," ütleb Townsend. "Loputamiseks on kõige parem kasutada jahedamat vett, sest see aitab tihendada karvade kihti, hoides niiskust, et niiviisi vältida katkemist."

Allikas: Best Life