Ära muretse, sellele on eksperdid lihtsa lahenduse välja mõelnud.

Eksperdid on avaldanud lihtsa „tööriista”, mis aitab meil mõista, mida meie näljatunne tegelikult tähendab. Kõik, mida pead tegema, on visualiseerida skaalat, mis mõõdab sinu söögiisu nullist kümneni. Null näitaks tühjakõhutunnet ja kümme seevastu täiskõhutunnet.

Arvatakse, et selle skaala visualiseerimine vähendab emotsionaalset ülesöömist, mida paraku paljud teevad naudingu, mugavuse või igavuse pärast.

Kuid kuidas see siis täpsemalt töötab? Toitumisspetsialist Kristina LaRue selgitas, et neljandal tasemel on tunda õrna nälga ja näiteks kuuendal juba kerget rahulolu. Kui sa hindad end liiga näljaseks – ehk siis näljasus on skaalal 0-2 – siis peaksid erilist tähelepanu pöörama sellele, kui kiiresti sööd. Liiga kiiresti söömine ei saavuta rahulolutaset ja võid tunda nälga, ehkki kõht on tegelikult juba täis, kuid aju pole seda signaali veel saanud. Sellisel juhul võidki haarata magustoidu järele ning poole söömise pealt mõistad, et kõht on ääretult täis... ja oledki end ülesöönud.

Üks hea nipp on veel pool tundi enne söömist vett juua ning pärast söömist võtta uuesti klaas vett. Ka see aitab mõista, kui tühi või täis kõht tegelikult on.

Allikas: Mirror