Nimelt jäi koroonaviiruse leviku tõttu kehtestatud eriolukorra tõttu Aruküla Põhikoolis ära 1. aprillil toimuma pidanud iga-aastane lauluvõistlus, kus selgitatakse erinevate vanuseastmete parimad lauljad ja saadetakse edasi valla lauluvõistlusele. Sealt pääsevad parimad juba edasi "Harjumaa laululaps" võistlusele.

“Kuna lauluvõistlus oleks pidanud toimuma naljapäeval, tuligi õpetajatel mõte, et teeme ise natukene pulli ja pöörame tähelepanu, et laulda on tore,” räägib põhikooli huvijuht Mari Möls. “Zoom keskkonda pidi hakkama antud eriolukorras niikuinii kasutama, siis otsustasime selle võimalusi testida.”

Lugu arenes kolme õpetaja — huvijuht Mari Möls, inglise keele õpetaja Ivika Jegis ning keemia ja bioloogia õpetaja Cristina Kaska — ühisvestlusest, kus arutati omavahel tekkinud muresid ja rõõme, maailmas valitsevat olukorda ja kuidas huvitööga distantsõppe ajal jätkata. “Olime ühe nädala juba kodukontoris töötanud ja vajasime natukene meelelahutust. Kui sõnad olid olemas tuli uus idee, et miks mitte teha ka video. Kaasasime eesti keele õpetaja Karin Aanja,” avaldab Möls.

Aruküla Põhikooli viimane tavapärane koolipäev toimus 13. märtsil ja sarnaselt teiste Eesti koolidega algas ka neil seejärel distantsõpe. Õpetajad kasutavad ohtralt erinevaid veebikeskkondasid (Zoom, Google Classroom, Opiq, Google Drive, Paddlet, 10Monkeys jne). Paralleelselt osalevad õpetajad ka HITSA DigiKiirendi programmis. “Hakkama oleme saanud kenasti,” kinnitab huvijuht. “Oleme viinud läbi küsitluse õpilaste ja lastevanemate seas. Selgunud murekohtade osas oleme õpetajatega leidnud erinevaid lahendusi.”

Sinu koolis või tööl korraldatakse midagi sarnast? Anna sellest ka meile teada naistekas@delfi.ee ja rõõmustame koos!