Kasuta tooted lõpuni

Meil kõigil koguneb vannitoakappi või sahtlinurka hunnik pooleldi täis potsikuid, mis uute soetamisel unarusse jäänud. Nüüd on aeg need lõpuni kasutada ja seniks ilukaupluses käimisele kriips peale tõmmata. Tee nii: võta 10 toodet, mida sa pole ammu kasutanud (kuid mis pole veel säilivusaega ületanud) ning kasuta need tilgatumaks. Seal võiks olla paar ununenud kreemi, juuksepalsam, huuleläige, näomask — miski, mida sa pole ammu tarbinud, sest eelistad teisi. Alles siis, kui need on lõpuni kasutatud võid uusi ja uhkemaid tooteid jahtima minna. Pane need tooted oma ilulauakesel või vannitoariiulil ühte korvi, et sa ei unustaks just neid kasutada. Usu — oled juba 1-2 kuu möödudes ja nende otsa lõppedes enda üle uhke ja rahakotile päris kopsaka teene teinud.

Ole leidlik

See, kui toote peale on kirjutatud vaid üks kasutusviis, ei tähenda, et seda ei saaks ka muudeks asjadeks kasutada. Niisutav juuksepalsam sobib suurepäraselt raseerimisgeeli asemel kasutamiseks ning huulepulka saab kasutada ka põsepunana. Kehakoorija leiab köögikapist (kohv või suhkur koos oliiviõli või meega) ja ka kodused näomaskid on poe omadest etemad. Mida leidlikum oled, seda vähem erinevaid tooteid sa vajad.

Ole loodussõbralik

Üha rohkem on hakanud tekkima loodussõbralikke tootjaid, kes pööravad tähelepanu keskkonnasäästlikule tootmisele ja loomasõbralikkusele ning jälgivad hoolega, mida nad oma toodete sisse panevad.

Loodusele teed teene ka siis, kui tühjadest topsidest-potsikutest mõistlikult vabaned. Plastmasspakendid saab tühjaks loputada ja muu plastikuga koos kogumispunkti viia. Sama lugu

Lokita kuumuseta

Lokke saab edukalt teha ka elektrit nõudvate lokitangideta. Kasuta hoopis lokirulle või papiljotte. Muide, kuumust vältides säästad ka oma kiharaid.

Säästlik nipp, kui sa lihtsalt ei saa kuumuseta: kui sul on juuksesirgendaja kodus olemas ja mõtled lokitangidele, siis vaata parem õpetlikku videot, kuidas juuksesirgendajaga lokke teha.

Vabane ebavajalikust

Kui nii sinul kui su sõbrannadel koguneb suur hulk kasutamata meigitooteid ja kreeme, siis miks mitte neid omavahel vahetada? Teiste inimeste ripsmetuššidest tasuks eemale hoida ja huulepulgad-läiked korralikult puhastada, kuid kreeme ja šampoone võib julgelt edasi anda kellelegi, kes neid ehk rohkem hindab.

Konsulteeri müüjaga

Kui sa pole päris kindel, mis tooni jumestuskreemi või põsepuna osta, siis küsi julgelt ilukaupluste müüjatelt nõu. Nii väldid seda, et avastad koju minnes ja toodet katsetades, et see polegi päris sulle ja asi jääb sahtlisse seisma. Püüa teha vajalik eeltöö, et su raha kuluks õige ja väärt asja peale.

Tee eeltööd

Kui mõtled, mis toodet osta, siis saab ka netist selle kohta infot - paljud naised on oma arvamusi foorumites ja erinevatel ilutoodete arvustusi täis lehekülgedel avaldanud. Nii võid avastada, et miski, millel oled juba pikemat aega silma peal hoidnud ei olegi neid eurosid väärt.

Unusta ühekordsed!

Kui sina ja su sõbrannad kasutate iga nädal uut ühekordset žiletti, siis mõtle, milline hunnik sellest aasta jooksul koguneb. Investeeri parem epilaatorisse või kvaliteetsematesse žilettidesse. See võib olla suurem väljaminek, kuid lõpuks säästad nõnda nii raha kui loodust.

Ära osta midagi üheks õhtuks

Huuleläiked- ja pulgad ning sädelevad ihukreemid, mille ostame üheks kindlaks peoks või õhtuks on need, mis jäävad eranditult pärast pidu riiulile tolmu koguma. Kui sul on vaja kostüümipeoks lillat huulepulka, siis vaata, kas saad seda laenate mõnelt sõbrannalt ja on üpris kindel, et õhtu möödab kenasti ka ilma selle kaunilt kumava, kuid kalli kehapuudrita.

Väldi impulsi ajel ostmist

Läksid Selverisse toidukaupu ostma, kuid huulepalsam maksab vaid üks euro. Kui sul on jube huulepalsam olemas ja see pole sugugi otsakorral, siis jaluta edasi. Igasuguste allahindluste ajal tasuks üldse kosmeetika- ja iluvidinate letist eemale hoida. See kui miski on odav, ei tähenda, et sa seda vajad.

Mis põhiline - mõtle alati enne kui ostad. Sul pole sugugi kõiki tooteid vaja, mis poelettidel seisavad. Loe, millised on 9 täiesti ebavajalikku ilutoodet.