1. Riided, mida sa ei kanna

Riiete puhul kehtib reegel — kui sa pole seda eset vähemalt aasta aega kandnud, pole sellele sinu kapis enam kohta! Vii taaskasutusse või jaga sõbrannade vahel laiali riided, mis on sulle liiga suured või liiga väikesed, sulle sobimatu lõikega või värviga. Viska minema need, mis on katkised või taaskasutamiseks liialt pleekinud või kulunud.

2. Paberid

Käi üle oma töölaud ning sorteeri paberihunnikud ära. Lase paberihundist läbi kõik dokumendid, mida sa enam ei vaja, kuid millel on peal konfidentsiaalset informatsiooni ja arhiveeri vajalikud dokumendid. Sul tõesti ei ole mõtet alles hoida viie aasta taguse koosoleku märkmeid.

3. Kasutud kontoritarbed

Võta ette oma pliiatsitops ja viska minema kõik pastakad, mis on katkised ja mis ei tööta. Sama tee tühjade teibirullide ja purunenud klambrilööjatega. Kuivanud vildikad ning näritud otsadega harilikud ja kustukad, mis ei tööta, leidku samuti tee prügikasti.

4. Vana elektroonika

Juhtmed ja laadijad, mille kohta sul pole aimugi, millise vidina külge nad käivad, viska ära. Samuti on aeg loobuda kõikidest vanadest mobiiltelefonidest, mille sa “igaks juhuks” alles jätnud oled.

5. Asjad, millel pole paarilist

Lahkugu su juurest üksikud sokid ja kindad ning paarilist ootavad kingad ja saapad. Sa ei kasuta neid enam kunagi ning sa ei leia ka komplekti teist poolt iial üles.

6. Aegunud köögitarbed

Vaata üle oma köögikappide sisu ning viska muu vananenud kraami seas ära see makaronipakk, mis on seisnud selles samas nurgas juba kolm aastat, loobu ka vanaks läinud maitseainetest ning õlidest.

7. Vana kosmeetika

8. Lapse asjad

Mitte midagi ei juhtu, kui sa vaikselt ja salaja mõned ta joonistused ja katkised mänguasjad minema viskad. Tee talle uute asjade jaoks ruumi juurde ning vabane kolast, millest tal pole sooja ega külma.

9. Raamatud

Jäta oma riiulitele alles vaid parim valik vanu klassikuid ning uuema aja lemmikuid ning anna raamatukogudesse või jaga sõpradele laiali need raamatud, mida sa tead, et enam iial ei loe.

10. Keldris olev sodi

Kelder ja garaaž on teatavasti need kohad, kuhu sa igal aastal kaste juurde viid, kuid neid sealt enam iial välja ei too. Tee sel aastal teisiti ning korista oma panipaik ära. Asjad, mida sa pole mitu aastat kasutanud, anna või viska ära — sul pole vaja tarbetut kraami keldrisse kopitama!

Allikas: ivillage