16.07.2010, 12:49
Kreeka arbuusisalat feta ja oliividega
neljale
1 kg tükk arbuusi
200 g fetajuustu
purustatud musta pipart
peotäis musti Kreeka oliive (nn Kalamata)
2 sl hakitud värsket münti
3 sl külmpressitud oliiviõli
1 sl laimimahla
Eemalda arbuusilt koor ja seemned, lõika viljaliha kuubikuteks.
Eemalda oliividelt kivid.
Jaota arbuusitükid vaagnale. Murenda peale fetajuust ning maitsesta musta pipraga.
Puista peale oliivid ning värske münt. Nirista peale oliiviõli ja laimimahla. Serveeri.
Arbuus on tänuväärne vili — mahlane ja värskendav, sobib nii järelroaks, joogiks (vt eelmise nädala retsepti) kui ka soolastesse roogadesse. See salat maitseb hästi krõbedakoorelise nisuleivaga.