Tee järgi: Naisteka lugejate parimad hoidiseretseptid!

Fiskarsi auhinnad loositud!
Tee järgi: Naisteka lugejate parimad hoidiseretseptid!
AFP/Scanpix

Naistekale saadeti möödunud nädalal hulganiselt toredaid hoidiseretsepte. Toome parimad neist nüüd teieni ja soovitame järgi proovida!

VANAEMA SALAT

2 kg kapsast riivida
1 kg tomateid tükeldada
1 kg kurke viilutada
1 kg porgandeid riivida
400 g sibulat hakkida
1 peotäis soola
maitse järgi jahvatatud pipart
50 grammi 30 % äädikat
1/2 pudelit toiduõli
1 klaas suhkrut

Keeta kõike koos, kuni kapsas on poolpehme. Panna purkidesse ja säilitada külmas kohas (keldris).

* * *

MÕNUSALT KANEELINE KETŠUP

1kg tomatit
2 hapukat õuna
2 sibulat

Haki komponendid peeneks. Võib ka püreerida peale 20 minutilist keetmist.

Lisa juurde:
0,5 kl suhkrut
1,5 tl soola
0,25 tl purustatud nelki
0,5 tl kaneeli
Pipart ja muskaati

Keeta veel ca 15-20 minutit. Eemaldada tekkinud vaht. Lisada 1,5 spl äädikat, kohe tarvitamiseks 1 spl. Väga maitsev lisand makaronide või grillitud liha kõrvale.

* * * 

SEENE-KURGISALAT
Aastaid olen teinud ka seenehoidist, milles saab ära kasutada viimased pisikesed kurgid. Kasutada võib ka suuri, siis peab kurgid väiksemaks lõikama.

1 l vett
1,5 spl soola
1,5 spl suhkrut

Lisa juurde 2 viilutatud porgandit, keeda poolpehmeks. Siis lisa 3 sibulat ja seened (u.700gr kupatatud seeni), mis võiks olla väiksemad. Suured seened lõika pooleks.

Lisa terapipart ca 10 tera
Loorberit 4 lehte
Ning nüüd kurgid, ca viis 10 cm suurust.
3 spl äädikat

Keeda, kuni kurgid muutuvad tooni heledamaks (ca 3 minutit tasasel tulel.) Selles retsepti olen andnud umbmääraselt kogused, sest siin saab kasutada vastavalt sellele palju midagi komponentidest olemas on. Samuti võib midagi välja jätta, v.a seened.

* * *

KABATŠOKISALAT

300 g tomatipastat
1 liiter vett
1 klaas suhkrut
1 klaas õli
2 spl soola
2 kg kabatšokikuubikuid
8 pipart või paprikat
4 tomatit.
1 spl äädikat

Segada omavahel tomatipasta, vesi, suhkur, õli ja sool. Lasta keeda 10 minutit. Lisada pipar ja keeta 10 minutit. Lisada kabatšokikuubikud ja keeta 10minutit. Lisada  tomatikuubikud ja keeta 10 minutit. Lõpus lisada 1 spl äädikat, segada läbi ja panna kuumutatud purkidesse.

Kuivatatud tomatid ja kuivatatud marjapüree

Seeneletšo ja seeneseljanka

Paprika meemarinaadis

FISKARSI kirve ja ergonoomilised oksakäärid saab endale Ülle meemarinaadis paprikaretsepti eest, oksakäärid ja praktilise noa kingime Moonikale kaneelise ketšupiretsepti ning seene-kurgihoidise eest ning puuviljakoorija ja aialabidad anname Piretile kuivatatud marjapüree retsepti eest.

Võtame võitjatega ühendust ja täname kõiki osalejaid!